Приятели, близки и колеги изпратиха Царицата на комедията Татяна Лолова

...
Приятели, близки и колеги изпратиха Царицата на комедията Татяна Лолова
Коментари Харесай

България се прости с Царицата на комедията Татяна Лолова

Приятели, близки и сътрудници изпратиха Царицата на комедията Татяна Лолова в последния ѝ път към небесния спектакъл . С цвете в ръка те се извиха на опашка, с цел да отдадат последна респект пред лика ѝ в Сатиричния спектакъл, където Лолова играе през по-голямата част от живота си.

Всички бяха единомислещи, че с нейната кончина си отива последната комедийна актриса от трупата артисти от ранга на Георги Парцалев, Георги Калоянчев, Стоянка Мутафова .

„ Тя е човек, който не може да забравиш. Вървях по ул. „ Раковски “ и се сетих за Апостол Карамитев, който летеше като ходеше, а пък Таня плуваше като ходеше. Един от последните мохикани си отиде, едно потомство излетя “, сподели Мария Статулова и добави, че би трябвало да ги помним с положително, със смях, с наслада, с хубост.

Директорът на Сатиричния спектакъл Калин Сърменов разяснява,  че губим един от огромните си образци по тази причина по какъв начин светът може да наподобява в действителност ухилен, да наподобява светещ . А артистът Светослав Пеев беше безапелационен, че Татяна Лолова е била човек на света, освен на България. Мария Грубешлиева – Муки, дъщерята на огромната Стоянка Мутафова, също отдаде респект. Телевизионният водещ Драгомир Драганов пък си спомни, че Татяна Лолова е била първият посетител в предаването му „ Чай “, написа БГНЕС.

Кметът на София Йорданка Фандъкова сподели, че за нея Лолова е слънце, което в никакъв случай няма да я напусне . „ Една от най-обичаните български актриси си отиде, само че ни остави усмивката си. Тази усмивка постоянно ще бъде с нас и мисля, че всички българи ще я запомним с това и ще продължим да се усмихваме, когато я забележим в нейните прелестни функции “, съобщи столичният градоначалник. Вежди Рашидов дефинира Лолова като „ страшна жена, вулкан беше – изригваше “ и добави, че такива хора се помнят доста дълго.

Погребението на огромната актриса ще се състои в стеснен фамилен кръг.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР