Приятелчето на 8-годишния внук на ексдепутата Тома Томов го е

...
Приятелчето на 8-годишния внук на ексдепутата Тома Томов го е
Коментари Харесай

Ужасяващи подробности за трагичната смърт на 8-годишното дете в Мездра

 Приятелчето на 8-годишния внук на ексдепутата Тома Томов го е простреляло несъзнателно със законната шушка на баща си. Това е главната версия на прокуратурата и полицията. Куршумът засегнал врата на детето и то издъхнало, обляно в кръв, написа в. " Телеграф “.

Трагичният случай скова Мездра в петък вечерта. Внукът на ромския водач бе открит на централната улица в града по слипове, без чорапи и маратонки, а на шията му имало голяма кървяща рана, описа баба му Дочка Петрова през сълзи. Вчера бащата на приятелчето му бе задържан и ще му бъде повдигнато обвиняване за погрешно предпазване на оръжието, в резултат на което е породена гибел на човек. 8-годишният му наследник не може да носи наказателна отговорност.

Към 16:30 часа в петък другар на дребния Тома го извикал да си играят и двете момченца излезли на открито, описа бабата. Половин час по-късно съседка споделила на фамилията, че Тома лежи оцапан с кръв на прилежащата улица, пред къщата на приятеля си. Роднините незабавно изтичали на мястото, а родителите на окървавеното дете го закарали в болница. Там медиците от незабавната помощ установили гибелта му и се обадили в полицията. 

" Детето ни е убито в къщата на приятеля си и телцето му по-късно е влачено до улицата “, сподели бабата Дочка. Тя добави, че другарчето на Тома било на улицата, само че се скрило. Криминалисти споделиха, че приятелчето на Тома е чистило с гъба и леген кървави следи в дома си, като то е влачило телцето на момченцето. Именно поради това се смъкнали панталонът и обувките на убитото дете.  " Това дете доста му завиждаше за хубавата къща и маратонките, двамата постоянно се караха за играчки “, разкри още бабата.

Заради заплахата да избухне спор сред почерненото семейство и семейството на приятеля на Тома двете прилежащи улици и къщите им се охраняват от полиция. В същото време стана ясно, че с постановление на наблюдаващия прокурор в Териториално поделение - Мездра към Районна прокуратура – Враца тридесет и осем годишният Д.Й. е притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение по член 338, алинея 3, вр. ал.1 от Наказателен кодекс. Мъжът е арестуван за период до 72 часа в качеството му на обвинен за причиняване на гибел по несъобразителност, вследствие държане на огнестрелно оръжие и муниции.

Около 17 ч. на 08.01.2021 година, пред къща на ул. " Сливница “ в гр. Мездра, било намерено безжизнено тяло на осемгодишно момче – Т.Т. Пострадалият бил превозен до Филиала за незабавна здравна помощ в града от неговия татко, където била установена гибелта не детето и подаден сигнал на телефон 112. В хода на следствието е било открито, че второкласникът Т.Т. бил в дома на неговия съученик – К.Й. Свидетели на случая са декларирали за мощен гръм в региона на парцела. При осъществен оглед в мазето на къщата са били открити ловни пушки, полуавтомат и нарезна карабина. Били са открити и муниции – патрони. Въпросните оръжия и боеприепаси са законно притежавани от Д.Й., бащата на К.Й., който не е потърпевш.

На този стадий на следствието по формираното досъдебно произвеждане е открита съпричастноста на Д.Й. към гибелта на осемгодишното момче. Предстои наблюдаващият прокурор да внесе в съда искане за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на обвинения Д.Й. Досъдебното произвеждане е взето на специфичен контрол в Окръжна прокуратура – Враца и Софийска апелативна прокуратура.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР