Приятел на тотомилионера от село Покровник Румен Пеовски, който спечели

...
Приятел на тотомилионера от село Покровник Румен Пеовски, който спечели
Коментари Харесай

Приятел съди тотомилионера от Покровник за половината пари


Приятел на тотомилионера от село Покровник Румен Пеовски, който завоюва близо 1.7 млн. лв. през април 2017 година с фиш на стойност 1.20 лв., е даден на съд от негов другар. Мъжът има искания към половината от облагата, защото от години двамата играели с общи цифри, и също така е платил 60 стотинки, което е половината от фиша, заяви bTV.

Печалбата идва при безработния Пеовски с цифрата 3 - в последния миг той решил да промени числата, с които играел 30 години, и вместо 2, избрал 3.

Спорът за парите обаче стига до съда. Това е първото дело у нас, с което нападна облага от Българския състезателен тотализатор. Уникалният развой за българската правосъдна процедура е извоюван на първа инстанция от тотомилионера.

"Когато пристигна за пръв път в адвокатската фирма, индивидът в действителност беше измъчен тази облага. Беше настаняван в болница, беше нападнат в съда със разногласието, подбуден от искова рекламация за половината от облагата, и до известна степен индивидът беше отчаян ", сподели адвокатката на Пеовски Албина Анева.

По думите ѝ Пеовски е добър, широкоскроен и стеснителен човек. Веднага откакто е получил облагата той е почнал да подарява - на детски градини, черкви, на другари и близки.

В исковата си рекламация обаче приятелят му Антон Ангелов показва, че е взел участие в пазаруването на печелившия фиш и че с Пеовски дълги години са играли дружно тото.

"От юридическа позиция той претендира, че са формирали гражданско сдружение по смисъла на Закона за отговорностите и договорите. В хода на правосъдното произвеждане бяха разпитани много очевидци, бяха назначени експертизи ", уточни бранителят на Румен Пеовски.

"Когато би трябвало да се заявява и съобщи облагата в Българския състезателен тотализатор според правилника за погашение на облагите, такова лице не е предявявало искания ", добави Анева. "Ищецът не знаеше с какъв фиш с какъв брой колонки декларирани числата. Исковата рекламация е подадена доста откакто е станало обществено известно кои са числата, с които Пеовски печели шестицата ", сподели още юристът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР