Приятел на покойния художник Кольо Карамфилов фалшифицирал картините му и

...
Приятел на покойния художник Кольо Карамфилов фалшифицирал картините му и
Коментари Харесай

Приятел на покойния Кольо Карамфилов фалшифицирал и продавал негови картини?

Приятел на починалия художник Кольо Карамфилов фалшифицирал картините му и ги продал като негови. За скандалния случай сигнализира синът на създателя Росен Карамфилов в персоналния си профил във фейсбук. По думите му, става въпрос за четири картини, които са били продадени на жена.

Кольо Карамфилов - един от най-нетрадиционните, ексцентрични и обичани български художници, умря ненадейно на 12 януари 2014 година единствено месец, откакто навърши 50 години, след затруднение от перитонит.

"Внимание! Трябва да споделя нещо значимо. Нещо, което от няколко дни ми е заседнало като буца в гърлото. Нещо, което отказвах да допускам. Нещо, което е отвън рамките на морала и на неналичието на подобен. Тези четири картини са имитации на татко ми, Кольо Карамфилов. Живописи. Платна. Погледнете ги, дами и господа. Просто ги погледнете. Това не е Кольо. Искам да обърна внимание, че още 10 индивида, художници потвърдиха. Ще попитате кой извърши закононарушението. Веднага ви споделям името на индивида, продал и на всичкото от горната страна най-вероятно нарисувал тия отвратителни реплики. ВЛАДИМИР РАДУЛОВ ШИШКОВ. Приятел. Човек сядал на една маса с татко ми. Сега ме е блокирал и несъмнено няма да види тоя пост, само че нека племенниците му, с които прочее съм непосредствен, му предадат.

Чудя се по какъв начин спи. Чудя се по какъв начин не го е позор от самия него. Но той е подобен. Всички това ми споделят. Аз обаче, като единствен правоприемник на Кольо Карамфилов, няма да оставя нещата по този начин. Владо направи голяма неточност и ще си заплати скъпо за нея. Познавам дамата, на която са продадени картините. Юлия Константинова. Имам и доказателства за случилото се. И вие помогнете, с каквото можете. За да спре тая подигравка. Кольо Карамфилов е един от най-големите български художници. Не е задоволително единствено да го подпишеш, с цел да се превърнеш в него. Защо не намерения за това по-рано, скъпи Владо?! Вече е прекомерно късно. Сега светът ще ти стане стеснен. Обещавам ", написа прочувствено Росен Карамфилов.

Кольо Карамфилов беше един от най-силните наши художници, само че и катализатор за средите на изкуството, основна фигура в артистичната бохема на страната. Работеше в съвсем всички жанрове - живопис, графика, статуя, пърформанс, съоръжения, с изложения в Париж, Москва, Виена, Варшава, Япония, Германия.

Сценограф бе на спектакли на режисьорите Теди Москов и Андрeй Жолдак, художник бе на филмите "Пазачът на мъртвите " на Илиян Симеонов, "Хълма на боровинките " на Александър Морфов и "Аве " на Константин Божанов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР