Привидното спокойствие в търговията между еврото и долара не трябва

...
Привидното спокойствие в търговията между еврото и долара не трябва
Коментари Харесай

Търговската война на Тръмп все още не се отразява на долара

Привидното успокоение в търговията сред еврото и $ не би трябвало да заблуждава, че на валутния пазар няма нищо забавно. Дори в противен случай, миналата седмица донесе прекомерно доста стопански и политически вести, които разтревожиха съществено вложителите.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че страната му ще наложи по-високи мита за вноса на артикули от Китай. Цитираните размери са в размер на 60 милиарда $ импорт на електроника и облекло. С тези ограничения се цели отбраната на интелектуалната благосъстоятелност в Съединени американски щати и ограничение на покупката на основни технологии от китайски компании.

Азиатските пазари реагираха доста по-остро на рестриктивните мерки на свободната търговия, защото ограниченията няма да обиден единствено китайски компании, а резултатите ще се разширят и измежду техните търговски сътрудници в района. Инвеститорите купуваха японската йена в търсене на застраховка от рисковете, до момента в който еврото и $ се търгуваха в извънредно стеснен диапазон към нивото от 1.23 EUR/USD. Той не беше изменен и от следващото съвещание на Федералния запас, на което беше нараснал лихвения % в Съединени американски щати и стана ясно, че централните банкери са склонни да ускорят този развой.

Пазарът очевидно очакваше по-сериозна смяна и по тази причина доларът не притегли купувачи в средата на седмицата. Липсата на покупки на щатската валута значат, че възможностите за нов растеж на еврото се усилват.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР