Привидно невинният картоф може да е един от основните виновници

...
Привидно невинният картоф може да е един от основните виновници
Коментари Харесай

Daily Mail алармира: Знаете ли, че в един печен картоф има 19 бучки захар?

Привидно почтеният картоф може да е един от главните виновници за затлъстяването на човечеството.
Нов документален филм на BBC разкрива, че храни с въглехидрати, като скромния картоф, са заредени и със захар.

При заболели бъбреци избягвайте калиеви храни
Експерти, участващи в продукцията, са разкрили, че има съвсем 90 грама захар в един изпечен картоф от 350 грама. Това е еквивалентно на 19 бучки захар, показва Daily Mail.
За съпоставяне, в едно барче Snickers има малко под шест бучки захар, а в една кутия Coca-Cola - седем и една четвърт.
Храни, като самун и тестени произведения, също съдържат доста захар, тъй като телата ни разграждат въглехидратите в глюкоза.

Констатациите доведоха учени до заключението, че въглехидратите могат да усилят честотата на затлъстяване в Обединеното кралство.
" Изглежда може да се заблуждаваме ", споделя диетологът Алисън Барнс пред BBC. " Просто тъй като храната не наподобява сладка, това не значи, че няма да освободи доста захар в кръвта ви. "

9 диагнози, при които лекарите най-често бъркат
" Когато приемате храна, като печен картоф,, тялото ви разрушава нишестето в захар, която се равнява на 19 кубчета. ", предизвестява тя.

Документалният филм " Истината за въглехидратите ", който ще бъде показан в сряда, изяснява по какъв начин въглехидратите могат да допринесат за затлъстяването ни.
Според данните на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), оповестени през ноември предходната година, 63% от възрастните в Обединеното кралство се смятат за хора с наднормено тегло или затлъстяване, а 3.5 милиона страдат от диабет вид 2.
Във кино лентата учените поучават да не се приема бял самун, а в случай че въпреки всичко държите да го има на трапезата ви, първо да го замразите и след това да го препечете. Това трансформира захарното нишесте в стабилно нишесте.
Хубаво е и храни, като паста, ориз и картофи, да бъдат охладени, когато ги консумираме.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР