Приветстваме споразумението, постигнато между гръцкия премиер Алексис Ципрас и македонския

...
Приветстваме споразумението, постигнато между гръцкия премиер Алексис Ципрас и македонския
Коментари Харесай

ЕС и НАТО се надяват "уникалната възможност" за Македония да не бъде похабена

Приветстваме съглашението, реализирано сред гръцкия министър председател Алексис Ципрас и македонския му сътрудник Зоран Заев за решението на разногласието за името, споделиха в взаимно изказване ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

" Надяваме се, че тази неповторима опция за обновяване на европейската и евроатлантическата интеграция на района на Западните Балкани няма да бъде похабена. Това съглашение дава образец за други по какъв начин да се консолидират мирът и стабилността в района ", се показва в изказването.

В началото на седмицата Заев разгласи, че Северна Македония е името, контрактувано с Гърция. Вчера обаче македонският президент, който е на посещаване в София, съобщи, че няма да подпише контракта за името на Македония, реализиран от премиера Заев и гръцкия му сътрудник Ципрас, в случай че той бъде утвърден от Народното събрание.

В Гърция също стартира опозиция - най-голямата опозиционна мощ " Нова народна власт " възнамерява да внесе избор на съмнение против кабинета на премиера.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Балкани (4793)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР