Привържениците на НАТО се опасяват от възраждащата се Русия и

...
Привържениците на НАТО се опасяват от възраждащата се Русия и
Коментари Харесай

Русия обвинява НАТО в сформирането на военен Шенген

Привържениците на НАТО се притесняват от " възраждащата се " Русия и притеглят неутрални страни в своята орбита , само че е реалност, че военният капацитет на Москва е единствено на половина от размера на силите на западния боен алианс. Това е коментирал съветският външен министър, представен от съветските медии.

Въпреки че европейският континент към този момент е " пренаситен с военни уреди и оръжия ", НАТО " продължава да се слива с Европейския съюз " и поглежда към тези страни от Европейски Съюз, които се оповестиха за неутрални , посочи съветският първи посланик.

" Страните от НАТО се пробват да организират взаимни военни учения, привличайки неутрални страни, като Финландия и Швеция , под претекста на тяхното участие в Европейския съюз ", настоя Лавров.

Едно от тези учения било Defender Europe 2020, в което ще вземат участие до 20 000 американски военнослужещи дружно с 37 000 бойци от 18 страни. НАТО твърди, че военните игри не са ориентирани против която и да е съответна страна, само че оправданието надалеч не било безапелационно, акцентира съветският външен министър.

" Питаме - против кого възнамерявате да се защитавате ? Казват, че това не е Русия, а различен зложелател, чийто боен капацитет е сравним с този на НАТО. Като цяло Москва схваща, че в НАТО и Европейски Съюз има дребна, само че доста нападателна група страни, които ескалират историческите уплахи във връзка с Русия ", разяснява още той.

Сега този вкус за разширение не отразявал стратегическата позиция в Европа, защото Северноатлантическият алианс имал " два пъти повече " стандартни оръжия от Русия - измежду тях танкове, бойни самолети, бойни машини на пехотата, бронетанкови кораби, военни кораби, подводници - единствено в Европа.

Русия несъмнено не била преобладаващата военна мощ в Европа. Това бил НАТО.

" Брюкселските стратези излязоха и с разбиране " боен Шенген ", което категорично отразява зоната за свободно придвижване в границите на Европейски Съюз, което включва модернизиране на всички транспортни направления, тъй че всяка огромна военна техника да може свободно да минава на изток ", добави съветският външен министър.

" Мисля, че единствено този фак е задоволителен, с цел да разберем заплахата от сходни игри ", акцентира Лавров.

Разбира се, Русия щяла да се опълчи на подобен напън , само че ще го направи по подобен метод, че това да не основава непотребни опасности, съобщи Лавров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР