Привържениците на Алексей Навални планират протестно шествие на 23 януари

...
Привържениците на Алексей Навални планират протестно шествие на 23 януари
Коментари Харесай

Щабът на Навални организира протест в събота в Москва

Привържениците на Алексей Навални възнамеряват протестно шествие на 23 януари от Пушкинския до Манежния площад. Организацията става във Facebook, заяви " Дождь ".

След като през вчерашния ден съветският опозиционер бе наказан на 30 дни затвор поради нарушение на изпитателния период, получен по дело от 2014 година, той прикани последователите си да излязат и да стачкуват - " не поради мен, а поради вас ". Навални бе закаран в пандиза " Матроска тишина ". Настанен е в карантинна килия за трима, само че сега е самичък. Снощи е бил посетен от двама правозащитници, те описват, че опозиционерът е бил много изтощен, битовите условия са естествени, не се е оплакал от честен или физически напън. В килията има тв приемник, ледник и електрически чайник.

Вчера министър председателят Бойко Борисов излезе с позиция по проблема Навални, която гласеше, че карцерът " нарушава неговите права и заплашва сигурността му ".

В отговор посолството на Русия в България тагна премиера Бойко Борисов към обява в формалната си страница във Фейсбук, която съдържа позицията на Федералната работа по затворническите каузи, в която са разказани нарушаванията, в които бе упрекнат Алексей Навални.

Москва предизвести непознатите водачи да не се месят във вътрешната ѝ политика, изключително що се отнася до правосъдните каузи.
Днес за първи път Кремъл разяснява завръщането и ареста на Навални. В диалог с публицисти представителят на Путин - Дмитрий Песков, съобщи, че изказванията, че " преследванията против опозиционера са, тъй като Путин се бои от него, са цялостна нелепост ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР