Привърженици ще имат право да присъстват на мачове от Световното

...
Привърженици ще имат право да присъстват на мачове от Световното
Коментари Харесай

Официално: Световното клубно първенство пред фенове на стадионите

Привърженици ще имат право да участват на мачове от Световното клубно състезание на ФИФА, което ще се организира в Катар (4-11 февруари) в стеснен брой, оповестиха уредниците. " Капацитетът на всеки стадион ще бъде стеснен до 30 % ", съобщи Фатма Ал Нуями, изпълнителен шеф по връзките на конференция в Доха.

Надпреварата ще се играе на два стадиона с присъстващи почитатели в сходство с напътствията на Министерството на публичното здраве на Катар на фона на пандемията от ковид. Турнирът трябваше да се играе през декември, само че беше отсрочен поради КОВИД-19.

" Играчите и длъжностните лица ще бъдат част от строга здравна система, предопределена да пази тяхното здраве и благоденствие ", споделиха още уредниците.

Новопостроените игрища " Ахмад Бин Али " и " Education City Stadium " с потенциал по 40 хиляди места, ще бъдат домакини на срещите.

Представителят на Океания Оукланд Сити се отдръпна заради разпоредбите за карантина против ковид в Нова Зеландия, оставяйки шест тима да се състезават в шампионата: първенецът на Катар Ал-Духаил, еврошампионът Байерн Мюнхен, първенецът на Африка Ал Ахли от Египет, корейският Улсан Хюндай от Азия, първенецът в зона КОНКАКАФ Тигрес от Мексико и носителят на Копа Либертадорес, който ще бъде избран на 30 януари във финала сред бразилските Сантос и Палмейрас.

Шампионите на Европа и Южна Америка ще се включат чак от полуфиналите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР