Притисната от напускането на Русия, намалялото търсене и проблемите по

...
Притисната от напускането на Русия, намалялото търсене и проблемите по
Коментари Харесай

Загуби принуждават Electrolux да освободи 4000 служители

Притисната от напускането на Русия, намалялото търсене и проблемите по веригите за доставки, шведската група Electrolux, записала обилни загуби през третото тримесечие, планува да освободи до 4000 души. Това се показва във финансовия й отчет, оповестен през днешния ден и представен от Франс прес.

С чиста загуба от 605 милиона крони (55,3 милиона евро), само че леко нарастване на оборота до 35,24 милиарда крони с помощта на покачването на цените, групата даде детайлности за програмата си за понижаване на разноските, оповестена през септември, осведоми Българска телеграфна агенция.

Тази стратегия, която визира главно Северна Америка, където компанията е отчела загуба от 1,2 милиарда крони през последното тримесечие, планува разноски за преструктуриране на стойност до 1,5 милиарда крони през четвъртото тримесечие.

" По-голямата част от съкращаването на разноските ще бъде осъществено в зоната на интензивност на Северна Америка ", заяви в официално съобщение Electrolux, уточнявайки, че " 3500 до 4000 работни места ще бъдат наранени " или почти 8 на 100 от към 52 000 позиции на групата в света. 

Освен сумата от 350 милиона крони за окончателното отдръпване от Русия след войната в Украйна, Electrolux е обиден от едва търсене на пазара и несъответствия по веригите за доставки, довели до доста нарастване на разноските, главно в Северна Америка.

Представените резултати са по-лоши от прогнозите на анализаторите. 

За интервала юни-септември те залагаха на загуби сред 14 и 30,5 милиона крони и оборот сред 32,52 и 32,71 милиарда евро.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР