Притеснения по отношение на сумата към Плана за възстановяване няма,

...
Притеснения по отношение на сумата към Плана за възстановяване няма,
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Няма време да се пише нов План за възстановяване

" Притеснения във връзка с сумата към Плана за възобновяване няма, само че има терзание във връзка с периодите . Всички контракти по националните проекти би трябвало да са подписани до 2023 година. А колкото по-късно се съобщи Планът, толкоз по-кратки ще са периодите за образуване на процедурите. По-късно ще дойдат и обещаните средства ". Това разясни пред БНР Ивайло Калфин, изпълнителен шеф на Европейската фондация за възстановяване изискванията на живот и труд към Европейската комисия. 

Според него ГЕРБ не са били подготвени с Плана и са продължавали да идват забележки от Европейския съюз

". Да се поправи този, виждам упоритостта на служебното държавно управление, дано забележим по какъв начин ще се оправят със периодите. Големи промени по Плана, направен от ГЕРБ, не могат да се вършат, могат да се вършат по-късно спомагателни промени в хода на реализация на Плана. Не мисля, че би трябвало да се стартира ново писане на План ", добави Калфин в предаването " 12+3 ". 

Той добави, че Планът би трябвало да се употребява за това да имаме след години съвременна стопанска система  и хората да имат работни места, и то добре платени. 

Интервюто с Ивайло Калфин можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР