Притеснени сме от координираната акция на ГЕРБ и ДПС. Политиката

...
Притеснени сме от координираната акция на ГЕРБ и ДПС. Политиката
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев с мощна атака срещу ГЕРБ и ДПС заради субсидията

Притеснени сме от координираната акция на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Политиката към този момент може да се продава. Всеки един предприемач може да си купи партия, да я вкара в Народното събрание и да си гласоподава закони, които му изнасят на него, а не са за положителното на хората. Това е неприемливо и е оттегляне от демокрацията.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по bTV депутатът от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев, който разяснява тематиката за понижаване на партийната дотация на 1 лев. "Не може да се сменят разпоредбите по средата на сезона. Ние поканихме ГЕРБ на среща и те отхвърлиха. От ГЕРБ не показаха никаква опция за финансирането на партиите. Днес Движение за права и свободи им подсвирниха и те се отзоваха. С решението за 1 лев партийна дотация ще се унищожат партиите. Този способ го няма на никое място в Европейския съюз. Тази офанзива е ориентирана и против Българска социалистическа партия. В момента ГЕРБ и Движение за права и свободи узаконяват корупцията в политиката. ГЕРБ и Движение за права и свободи изнасилват нежната ни народна власт. Аз приканвам всички жители и неправителствени организации да не разрешават това да се случи. 11 лв. може би е доста, само че би трябвало да се дебатира намаляването на партийната дотация и да се одобри едно добре премислено понижаване, което да влезе в действие от 1 януари следващата година ", сподели още той.

"От ГЕРБ се пробват да манипулират референдума на Слави Трифонов. Самият министър председател Бойко Борисов разгласи, че ще направи един популистки ход и продължава да упорства за намаляването на 1 лев. Този ход цели да убие опозицията. Аз имам вяра, че ние живеем в демократична страна и няма да допуснем това да се случи. Трябва да дадем цивилен отпор ", безапелационен беше Драгомир Стойнев.

"В момента в Българска социалистическа партия тече една промяна, която беше подкрепена напълно на Конгреса в неделя. Тази промяна ще модернизира партията. Ще покажем, че партията може да бъде сплотена. Корнелия Нинова подаде оставка, тъй като счита, че в политиката би трябвало да има морал. Навремето Българска социалистическа партия губеше избори и никой не подаваше оставка. Аз персонално бях срещу оставката на Нинова, тъй като ние подобрихме резултатите си и вкарахме един народен представител повече в Европарламента. Структурите от цялата страна започнаха да желаят тя да отдръпна оставката си. Уверявам ви, че за нея е било доста мъчно да вземе това решение. Ние до последно не знаехме на Конгреса какво ще предприеме тя. Слава Богу отдръпна оставката си, тъй като в случай че не го беше направила, щяхме да изпаднем в една братоубийствена война, която да навреди пъклен доста на Българска социалистическа партия преди основните локални избори. Сега при нас е умерено и ГЕРБ взеха решение да предриемат хода с 1 лев партийна дотация, с цел да се опитат да ни унищожат като съпротива ", приключи Драгомир Стойнев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР