Прищина. Председателят на опозиционната партия Самоопределение“ Албин Курти призова за

...
Прищина. Председателят на опозиционната партия Самоопределение“ Албин Курти призова за
Коментари Харесай

A1 On : „Самоопределение“ призова за протест за „защита на Косово от Хашим Тачи“

Прищина. Председателят на опозиционната партия „ Самоопределение “ Албин Курти прикани за организирането на митинг за „ отбрана на Косово от (президента) Хашим Тачи ", предава скопската електронна медия A1 On .
В рамките на конференция Курти акцентира, че единствено по този метод косоварите ще покажат, че „ не се подчиняват на един човек “. Според водача на „ Самоопределение “, вследствие на дейностите на Тачи в посока на разделянето на Косово и замяна на територии със Сърбия, обстановката в страната е станала сложна и по тази причина той би трябвало да бъде спрян.
„ Политическата обстановка в Косово е доста сложна, изключително с оглед дейностите на президента Хашим Тачи и неговите договаряния със сръбския му сътрудник (Александър Вучич) - без мандат от Народното събрание, без правила за разговора и без повсеместен екип за договаряния. Това персонално премеждие на президента на Косово би трябвало да бъде спряно. Този президент няма нито легитимност, нито подготвеност, нито доверие “, безапелационен бе Курти.
Лидерът на опозиционната партия настоя за предварителни избори, защото – според думите му, социално-икономическата обстановка в Косово е сложна, тъй като „ няма никакъв прогрес поради неприятното ръководство на премиера Рамуш Харадинай ".
Поради тези аргументи, Курти прикани за митинг на 29 септември в столицата Прищина.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР