Присъствените занимания на учениците в езикови центрове и занимални временно

...
Присъствените занимания на учениците в езикови центрове и занимални временно
Коментари Харесай

София затяга ограничителните мерки срещу COVID-19 от четвъртък

Присъствените занимания на учениците в езикови центрове и занимални краткотрайно се приключват. Броят на гостите, които могат да участват на частни тържества понижава, а кината и театрите ще работят при запълване на една трета от залите. Това плануват част от новите ограничаващи ограничения против разпространяването на ковид в София, които влизат в действие от четвъртък (14 октомври).

Те са въведени със заповед на шефа на Столичната Регионална здравна ревизия Данчо Пенчев и постановат по-строги ограничавания от. Причината е увеличението на заболеваемостта в най-големия град на страната до 509.3 на 100 хиляди души за последните две седмици. Броят на инфектираните го слага в графата на най-тежко засегнатите области, оцветена в тъмночервено съгласно държавния проект за справяне с ковид.

Преустановяват се груповите извънкласни действия и занимания в присъствена среда, както и присъствените занятия в езикови центрове, просветителни центрове, занимални и др, планува заповедта. От 7 септември, когато влязоха в действие националните ограничаващи ограничения, възбраната се простираше единствено върху детските клубове за занимания и празненство центровете.

Засега учениците ще продължат да се образоват в класните стаи, само че от инспекцията разпореждат на учебните управления при увеличение на заболеваемостта да подхващат ограничения за прекосяване на ротационен принцип на образование.

Властите лимитират и визитите в огромните търговски центрове - малолетни и малолетни могат да вървят в тях, в това число в моловете, единствено в случай че са съпроводени от родител или от различен пълновръстен.

Театрите, кината, концертните зали ще могат да работят, само че при запълване на не повече от 30% от общия им потенциал на закрито, при настаняване на феновете минимум през една седалка и при съблюдаване на физическа отдалеченост от 1.5 м. и наложително слагане на защитни маски за лице. Същото ограничаване важи и за занятията от танцовото, креативното и музикално изкуство. Досега условието беше да не се запълват повече от 50% от залата, а заповедта на здравния министър даваше опция да се работи и при цялостни зали, само че единствено когато всички гости показват документ, че са имунизирани, преболедували или са дали негативен тест.

Намалява се броят на хората, които могат да участват на събирания от частен темперамент (кръщенета, сватби и др.). За страната, съгласно заповедта на здравния министър, той е до 30 души навън и до 60 на закрито, само че в София от четвъртък гостите могат да са най-много 15 на закрито и 25 навън.

Преустановя се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложби и други публични мероприятия в присъствена форма. В последния месец те бяха лимитирани до запълване на 30% от потенциала на залите и не повече от 30 участника при съблюдаване на отдалеченост и носене на маски. Властите даже позволяваха да се вършат събития без ограничавания при показване на Коронавирус документи.

Промяна в режима за работа на заведенията не е посочена: те могат да работят сред 7 и 23 ч.при съблюдаване на разстояние от 1.5 м. сред облегалките на столовете на прилежащите маси, допускане на не повече от 6 души на една маса и носене на защитни маски за лице от личния състав.
Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР