Присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО не безпокои Русия.

...
Присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО не безпокои Русия.
Коментари Харесай

Путин: Присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО не ме безпокои

Присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО не безпокои Русия. Това съобщи съветският президент Владимир Путин пред публицисти след присъединяване си в срещата на водачите на каспийските страни в столицата на Туркменистан Ашхабад.

Владимир Путин изясни, че Русия няма такива проблеми с Швеция и Финландия, каквито, за жалост, има с Украйна. Той обаче добави, че в случай че в двете скандинавски страни бъдат ситуирани военни контингенти и инфраструктура, то Москва ще отговори реципрочно и ще сътвори същите закани за териториите, от които произтичат закани за Русия.

Путин уточни, че задачата на по този начин наречената от него “специална военна операция” в Украйна остава непроменена и тя е освобождението на Донбас и основаването на условия, които да подсигуряват сигурността на самата Русия. Той добави, че всичко върви по проект и че осъществяването на поставените задания не би трябвало да се обвързва с съответни периоди.

По мотив на ракетния обстрел по комерсиалния център в украинския град Кременчук по-рано през седмицата, при който починаха 18 души Путин увери, че съветската войска не нанася удари по цивилен обекти.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР