Присъединяването на България към ОИСР е най-сериозното интеграционно усилие на

...
Присъединяването на България към ОИСР е най-сериозното интеграционно усилие на
Коментари Харесай

Външният министър: ОИСР е най-сериозното интеграционно усилие на България след ЕС и НАТО

Присъединяването на България към Организацията за икономическо сътрудничество и раз е най-сериозното интеграционно изпитание на нашата страна след приема ни в Европейски Съюз и НАТО, съобщи външният министър Николай Милков на брифинг в Министерски съвет, съобщи Българска национална телевизия.

В началото на постоянното съвещание на кабинета, служебният министър председател разгласи, че ще бъде признато постановлението за подготовка на участие на страната ни в организацията.

" Тази тематика постоянно е била предпочитана за Министерство на външните работи, в този момент и за служебното държавно управление. Присъединяването ще засегне всички сфери на публичния живот. Девизът на организацията е " по-добри политики за по-добър живот ". Така ние участваме в случай че не в клуба на богатите, то най-малко в клуба на тези, които дефинират най-хубавите практики в международен мащаб.

По думите му са единични сферите, към които Организацията за икономическо сътрудничество и раз няма касателство - това нормално са защитата и вътрешните работи.

Приетото разпореждане е с координационен темперамент и доразвива основания през 2017 година междуведомствен координациоенен механизъм.

Определени са работни групи според от обособените принадлежности и конвенции на организацията.

" На 25 август следва първото съвещание, на което ще бъдат разпределени първите задания. Целта е до края на септември да бъде направен първичен вид на така наречен начален меморандум, по който би трябвало да работим и който е отговор на пътната карта, дадена ни на 10 юни тази година. Целта е да го завършваме до края на октомври и да го представим през ноември ", уточни министър Милков.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР