Присъединяването към Шенген и членството на страната в Организацията за

...
Присъединяването към Шенген и членството на страната в Организацията за
Коментари Харесай

Николай Милков вижда октомври да сме в Шенген

Присъединяването към Шенген и участието на страната в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) - това са задачите на България във външната политика. Това означи външният министър Николай Милков в Сандански, който взе участие в откриването на шестнадесетия интернационален семинар " Зимно учебно заведение по дипломация ", проведен от Дипломатическия институт към Министерство на външните работи.

Членството на България в Организацията за икономическо сътрудничество и раз е най-важното българско интеграционно изпитание, след участието ни в Европейския съюз и НАТО, уточни външният министър, представен от Българска телеграфна агенция. По думите му то ще се случи в порядъка на две или три години .
 Нидерландия блокира България за Шенген, само че пуска Румъния и Хърватия
Нидерландия блокира България за Шенген, само че пуска Румъния и Хърватия

За България " към момента е прекомерно рано ", решението на Нидерландия е " по непоколебим, само че обективен метод "

Друг характерен приоритет на страната е присъединението на България към Шенген . " Там обстановката е такава, че успяхме да изработим една парадигма дружно с Нидерландия за това по какъв начин би трябвало да протичат от тук нататък нашите старания. Ние би трябвало да работим дружно за това да идентифицираме всичко това, което нидерландската страна чака да види в един предстоящ отчет по повод върховенството на закона в България ", сподели още Николай Милков.

Външният министър означи, че този разговор не е двустранен, а тристранен, тъй като в действителност Европейската комисия е тази, която създава отчетите. Очаква се подобен отчет да излезе през юни или юли, като следва задача за инспекция на обстоятелствата в България, също проведен от Европейска комисия, само че и с присъединяване на Нидерландия. В случай, че Нидерландия бъде задоволена от отчета, тогава след октомври България би била в положение да покрие критериите за влизане в Шенген, уточни министър Милков. За него - " Октомври не е целева дата, тъй като това не зависи единствено от нас, само че това е период, в който ние бихме могли да покрием вероятно условията ".
 Радев и Йоханис в един глас: Миграцията и Шенген нямат общо
Радев и Йоханис в един глас: Миграцията и Шенген нямат общо

Сътрудничеството ни с Румъния става стратегическо

Николай Милков уточни, че България работи дружно с румънската страна . " Целта е дружно с Румъния да отидем в Шенген, тъй като ползата ни е общ. Става въпрос за това, че всички артикули, които се транспортират от гръцките пристанища на север към Европа, не би трябвало да чакат с дни на границите сред Гърция и България и след това сред България и Румъния ", сподели още министър Милков. За българските жители това ще бъде облекчение при пътешестване, като " няма да се постанова да чакат повече по разнообразни опашки на европейските летища ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР