Природозащитниците и уж еколози пускат нарочно американски норки в района

...
Природозащитниците и уж еколози пускат нарочно американски норки в района
Коментари Харесай

Природозащитници пускат нарочно норки в Стара Загора


Природозащитниците и сякаш еколози пускат преднамерено американски норки в региона на Стара Загора, настояват пред ПИК локални поданици. Те са видяни от популацията, като го вършат най-вече по мрачно. Според тях става въпрос за деятели на неправителствената организация КАЖИ, която гравитира към партия Зелените. Местните хора желаят инспекция на еколозите за злонамерени дейности.

Целта на акцията с стартирането на норки на независимост е да се притегли вниманието на обществото и властта. Еколозите се борят против бизнеса с американски норки в България, които се отглеждат за кожи. Те желаят да се забрани тази активност. "Норките се отглеждат в кафези и няма по какъв начин да избягат. Още повече да стигнат до разстояние от 30 км от фермата край Стара Загора. Това са цялостни нелепости и става въпрос за операции от природозащитниците и зелените ", изясни локален държавен ветеринар.

От организацията КАЖИ сами се издават заявявайки - "За норките и вредите от тях ще се приказва от ден на ден, в случай че не се забранят фермите за кожи у нас. “

Фермата за норки в старозагорското село Маджерито е записана от Регионалната организация по храните и работи законно.

Според "Четири лапи " и КАЖИ фермите за норки в България не дават отговор на общоевропейския правилник за разпространяването на инвазивни типове. От БАБХ обаче показаха, че в листата към регламента в този момент има едвам 5-6 типа животни и е даден период той да бъде допълван. Едва по-късно, в случай че северноамериканската норка бъде вписана в него, притежателите на фермите ще имат 2 години гратисен интервал да ги закрият.

Всяка страна може да издейства, да бъде изключена от регламента, в случай че потвърди, че развъждането на даден тип е обвързвано със сериозен обществен запас, както е в страни като Гърция, Полша или Дания. Според природозащитниците е нарушен и Законът за ветеринарно-медицинската активност, който показва, че умъртвяването на животни за рандеман на първични материали става посредством кръвопролитие, а не по различен метод т.е. с потреблението на газови камери. По мнението обаче от БАБХ декларират, че умъртвянането посредством газово замайване е човечен способ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР