Природозащитници успяха да се наложат зоологическата градина в Барселона да

...
Природозащитници успяха да се наложат зоологическата градина в Барселона да
Коментари Харесай

Зоологическа градина няма да развъжда животни, ако не може да ги върне в природата

Природозащитници съумяха да се наложат зоологическата градина в Барселона да не развъжда животни , в случай че не може да ги върне в природата, заяви Асошиейтед прес.

" Искаме зоологическите градини да спрат да развъждат животни без тактика, да ги развъждат единствено с цел да ги сложат в клетка " - сподели деятелят Леонардо Анселми от групата ZOO XXI, която реализира да бъде изменен правилникът на зоологическата градина с решение на градския съвет.

Новият стратегически проект за зоологическата градина в Барселона планува комитет от учени и специалисти по нравственос да дефинира до една година по какъв начин да се постъпи с всеки от 300-та разнообразни типа в нея. На доктрина някои от тях могат да бъдат върнати в природата, втори - предадени на други зоологически градини, а в нея да останат единствено животни, които другояче не биха оживели - слонове, костенурки и носорога Педро, който яде франзели на закуска.
 iStock/Getty Images
Някои експерти обаче се тормозят, че този проект може да сътвори проблеми, тъй като съществена активност на зоологическите градини е да поддържат възпроизводството на някои застрашени типове. Те акцентират също, че връщането в природата не е толкоз просто, колкото звучи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР