Природозащитници организират протест в деня на официалното откриване на 47-ото

...
Природозащитници организират протест в деня на официалното откриване на 47-ото
Коментари Харесай

Природозащитници организират протест на новите 240 депутати

Природозащитници провеждат митинг в деня на формалното разкриване на 47-ото Народно заседание - 3 декември. От " Грийнпийс " ще посрещнат депутатите с бутилка " Въглищна вода ", с цел да привлекат вниманието на новите 240 депутати към отрицателния резултат на въглищната промишленост върху водните запаси в България, съобщи пред Българска телеграфна агенция Божидар Николов от организацията.

Природозащитниците ще раздават на депутатите бутилки с вода от седем водоизточника, за които има данни за замърсяване или има заплаха за понижаване на водни количества. Сред тях са реките Струма, Марица, Овчарица, Сазлийка, Тунджа, Разметаница, както и язовир Розов бунар.

От " Грийнпийс " са изпратили писма до всички парламентарни групи с информация по казуса. Очакванията са новото Народно заседание да се ангажира с определянето на по-ранна дата - до 2030 година, за преход към потребление на възобновима сила без изгаряне. В признатия през октомври от държавното управление План за възобновяване и резистентност е заложено последователно преустановяване на потреблението на въглища да включва стъпки до 2024, 2026, 2030, 2035 и 2038, като е конкретизирано, че тези дати се отнасят до уговорките на равнище Европейски Съюз за 2030 година 2035 година е датата, препоръчана от бизнес организациите у нас, а 2038 година е избрана като индикативна последна дата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР