Природозащитници излязоха тази вечер в центъра на София на протест

...
Природозащитници излязоха тази вечер в центъра на София на протест
Коментари Харесай

Еколози протестираха срещу плановете за Пирин, магистрала Струма“, АЕЦ Белене“

Природозащитници излязоха довечера в центъра на София на митинг под мотото " Спаси България " , съобщи Българска национална телевизия. В акцията участваха представители на близо 30 неправителствени групи от страната.

С плакати " Да спасим природата " и " Няма да мълчим " протестиращите още веднъж се оповестиха против измененията в проекта за ръководство на парк Пирин и против застрояването на Корал.

Много от протестиращите бяха пристигнали да кажат " не " на рестарта на АЕЦ " Белене " и на построяването на Автомагистрала " Струма " върху антично населено място край Благоевград.

" Аз съм тук поради Корал, което е едно от дребното красиви останали места, което също желаят да го покрият с бетон. Ние ще се борим до последно. " - разяснява Васил Гюров.

 Еколози още веднъж стачкуваха против проектите за Пирин и автомагистрала „ Струма “
Еколози още веднъж стачкуваха против проектите за Пирин и автомагистрала „ Струма “

Петиция, подписана от над 1000 души от региона на Кресна...

" Аз съм изрично срещу построяването на автомагистрала " Струма " върху античния град Скаптопара. Находището е извънредно скъпо за развиването на туризма в Благоевградско и би трябвало да остане. " - акцентира Ваня Маникатева.

Природозащитниците упорстват за нова законодателна рамка и за почтен разговор на ръководещите с гражданското общество, което да взе участие при решаването на значимите екологични проблеми.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР