Природозащитници алармираха в социалните мрежи, че строителството на ваканционни къщи

...
Природозащитници алармираха в социалните мрежи, че строителството на ваканционни къщи
Коментари Харесай

Отново се строи на „Арапя“

Природозащитници сигнализираха в обществените мрежи, че строителството на ваканционни къщи в региона на къмпинг „ Арапя “ е обновено. Обектът беше спрян в края на януари, откакто бяха установени липса на ограда, осведомителни табели и неспазване на проекта за безвреден труд, написа БГНЕС.
След премахване на нередностите от Община Царево са вдигнали възбраната и строителството продължава. Според кмета на общината Георги Лапчев същинският проблем е неналичието на общ организационен проект.
„ И ние от осем години твърдим, че би трябвало да има Общ устройствен план, с цел да може на обществеността да е ясно и те да го виждат на картинка къде може и къде не може да има строителни действия. Едва тогава всички тези изказвания от хора, които не смеят да си напишат имената публично, уповавам се ще спрат да настояват лъжи. На доста други общини по морето няма общи устройствени проекти по тази причина и обществото има вяра, че част от дейностите или дейностите са противозаконни, а те в действителност дават отговор на Закона за устройство на територията”, сподели кметът на Община Царево Георги Лапчев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР