Природозащитници алармираха, че на емблематичния Шофьорски плаж в защитена местност

...
Природозащитници алармираха, че на емблематичния Шофьорски плаж в защитена местност
Коментари Харесай

Изграждат екокъмпинг на Алепу

Природозащитници сигнализираха, че на емблематичния Шофьорски плаж в предпазена околност Алепу е сложена ограда и най-вероятно още веднъж ще се лее бетон. Оказва се обаче, че ще се построява екокъмпинг .

„ Намираме се върху урбанизирана земя. Тук следва да бъде построен екологично съгласуван глемпинг, състоящ се от 15 палатки, ситуирана към безусловно законно притежавана и добита земя ”, изясни за БГНЕС Димитър Димитров, представител на вложителя.

След получен сигнал за почнало строителство от публични организации са направили инспекция и са открили, че процедурите са спазени.

„ По-добре е да се построяват обекти, които са екосъбразни, в сравнение с да се лее бетон по сходни места, тъй че за мен е доста по-голямо нарушаване тук надолу по целия плаж да е цялостно с каравани и да стопират безсистемно ”, разгласи Бисер Русимов от ОЗБГ.

От екоинспекцията в Бургас краткотрайно са спрели построяването на къмпинга .

„ Фирмата след днешно съобщение им е избрана процедура и тя е преценка нуждата от Оценка на въздействието върху околната среда ”, заяви Зина Стойкова, извършва пълномощията на шеф на РИОСВ-Бургас.

Фирмата вложител съобщи, че си търсят правата по правосъден път , а странното държане на чиновниците на Регионална инспекция за опазване на околната среда и зачестилите инспекции ги карат да си мислим, че са засегнали ползите на някой, който не желае тук да бъде нещо екосъобразно, а желае да е следващия бетонов дворец. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР