Природният парк на слоновете се намира в провинция Чианг Май

...
Природният парк на слоновете се намира в провинция Чианг Май
Коментари Харесай

Паркът на слоновете в Тайланд

Природният парк на слоновете се намира в провинция Чианг Май в Тайланд и е светилище за спасението на слонове в неволя от всички краища на страната.

Първоначално учреден през 1990 година , паркът се се намира на към 60 км от град Чианг Май, прикрит в живописните хълмове на Северен Тайланд. Резерватът е център за рехабилитация на спасението на слонове от цялата страна, като обезпечава на туристите етичен метод да се насладят на компанията на тези прелестни животни.

Слоновете в Тайланд

 Снимка 373675

В Тайланд броят на слоновете е намалял доста от 100 000 преди 100 години на единствено 3000 през днешния ден . Редуцирането им се дължи на обстоятелството, че животните се употребяват за туризъм и в дърводобивната индустрия, което излага на принуждение и тормоз тези превъзходни същества.

За туристите язденето на слонове или позирането с тях за рисунки може да наподобява безобидно, само че истината е, че за животните е грубо, тъй като, с цел да бъдат задоволително спокойни слоновете, се употребяват извънредно безчовечен способи на образование.

 Снимка 373677

В естествения парк на слоновете има избавени животни, които идват с разрушени кости, психически проблеми и голям брой белези след години на малтретиране. Природният резерват се бори за спасяването на тези животни и им обезпечава среда без стрес, където доброволците могат да прекарват време със слоновете в сходство с всички етични правила.

 Снимка 373676

В парка можем да нахраним слоновете с дини, до момента в който обикаляме с тях или просто да ги гледаме по какъв начин цапат в калта. Природният парк се концентрира върху благосъстоянието на животните.

Концепцията за този резерват е тъкмо това, което би трябвало да бъде естественият туризъм - с мисъл за животните. Днес паркът е измежду най-популярните забележителности на Чианг Май и в Тайланд изобщо.

Посещение в парка

 Снимка 373674

Посещението в Слоновия естествен парк изисква предварителна резервация онлайн. Доброволците имат опция за половиндневно, еднодневно или двудневно посещаване с нощувка в хотела.

Ако разполагаме с време, целесъобразно е да прекараме една нощ в естествения парк, с цел да изпитаме хубостта на това животинско светилище и да се насладимна в допълнение време със слоновете.

 Снимка 373673

Докато главните поданици на парка са слоновете, резерватът се трансформира в дом и на доста кучета, и котки от цялата страна, които са избавени от разнообразни неприятности. Освен в Чианг Май естественият парк има клонове и в Пукет, и Питая.

 Трагедията на един изчезващ тип
Трагедията на един изчезващ тип

Почина последният мъжки северен бял носорог
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР