Природният газ за януари вероятно ще струва 186 лв. за

...
Природният газ за януари вероятно ще струва 186 лв. за
Коментари Харесай

„Булгаргаз“ предлага цената на газа да е 186 лв. за мегаватчас


Природният газ за януари евентуално ще коства 186 лева за мегаватчас. Това стана ясно от думите на изпълнителния шеф на „ Булгаргаз “ Деница Златева по време на разискването на цената на синьото гориво в Комисията по енергийно и водно контролиране.

Енергийният министър Росен Христов сподели, че цената на газа у нас е най-ниската в Европа, макар повишаването. Припомняме, че през лятото то се нагнетяваха количества газ, който обаче се купуваше на по-висока цена. В момента равнището на газохранилището в Чирен е с 20% по-високо по отношение на равнищата по това време през 2021 година

Стана ясно също по този начин, че всички доставки на синьо гориво към страната ни са обезпечени през 2023 година Окончателното решение за цената на газа за първия месец на 2023 година ще бъде взето на 1-ви януари.

Изпълнителния шеф на „ Булгаргаз “ Деница Златева аргументира тезата си за възможното понижаване на цената на газа с 18 лева от началото на януари 2023 година с наличните количества в газохранилището в Чирен.

„ Има развиване обвързвано с ценовото ниво, което подадохме в края на декември. Ние подадохме заявление за 204 лева и предстоящата цена към 1-ви януари евентуално ще е понижена с 18 лева При всички положения цената ще бъде доста по-ниска от тази, която декларирахме при първичния отчет “, изясни Деница Златева, изпълнителен шеф на „ Булгаргаз “

„ В утрешния ден ще изтече контракта с „ Газпромекспорт “, само че от това, което Вие заявихте за доставките през 2023 година, стана ясно, че напълно диверсифицирате доставките през разнообразни снабдители “, обърна се към нея Иван Иванов, ръководител на КЕВР. Той добави, че няма да се покачва цената на топлоенергията и на електрическата енергия за битовите консуматори.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР