Природните феномени често са добра основа за холивудски продукции, но

...
Природните феномени често са добра основа за холивудски продукции, но
Коментари Харесай

Изригването на подводния вулкан, което освободи стотици акули

Природните явления постоянно са добра основа за холивудски продукции, само че от време на време те са действителност.

Ако сте почитатели на пост-апокалиптичните филми, може би сте попадали на едно “колело на късмета”, което съдържа съвсем всички сюжети от този вид. Дали са динозаври, астероиди ориентиран към планетата Земя или пандемия - в търсене на известност, сюжетите стартират да стават все по-креативни и да комбинират от ден на ден бедствия. Но вулкан от акули? Това звучи като неприятно режисьорско решение, само че в действителност е следващия естествен феномен.

Земната обсерватория на NASA заяви, че вулканът Кавачи, ситуиран на Соломоновите острови край крайбрежията на Папуа Нова Гвинея, изригва от октомври. Това би било напълно в реда на нещата, в случай че той не беше дом на два типа акули, които в този момент са много комплицирани и търсят ново местообитание.

Както към този момент стана ясно - това не е сюжет на филм и вместо кръвожадните морски жители да преследват жертвите си измежду лава, те просто се ориентират в обстановката, написа hicomm.bg. Учените са озадачени за какво Кавачи преди всичко е привлякъл акулите и както беше оповестено в списание Oceanography от 2016 година, наличието им там повдига „ нови въпроси по отношение на екологията на дейните подводни вулкани и рисковите среди, в които могат да съществуват огромни морски животни “.

От своя страна, NASA означават, че това е един от най-активните вулкани в Тихия океан, основал редица краткотрайни „ ефимерни острови “, които от този момент са ерозирали през годините, откогато за първи път е записано изригване през 1939 година В Twitter, учените са майтапят, че към този момент сме чували за sharknado (торнадо от акули), а в този момент е ред на sharkcano (вулкан от акули).
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР