Припомняме, на 20-ти март с полет от Франция до София

...
Припомняме, на 20-ти март с полет от Франция до София
Коментари Харесай

Няма Прошка! Масови Уволнения След Издънката На Летище София!

Припомняме, на 20-ти март с полет от Франция до София влизат 42 пасажери без гранична инспекция.

По случая тече вътрешна инспекция на Министерство на вътрешните работи, увери министър Радев.

" В момента съм разпоредил и се прави дисциплинарно произвеждане на общо 13 индивида на всички по управлението, в това число на началник на промяна, към всички ще има такова произвеждане на тяхно място ще бъдат поставени екипи от Бургас и Варна, които са готови. След този случай, редът и инспекциите на летището след този пропуск, са били засилени ", увери Радев.

По думите му министър председателят е разпоредил да бъде изработен разбор и инспекция.Радев увери, че е разпоредил инспекция от " Вътрешна сигурност ".
" Как по този начин девет души заедно ги няма там ", попита Радев. Той оцени протичащото се като незаконно нарушаване на разпоредбите.

Вътрешният министър разяснява, че този случай е едно " петънце ", което ние би трябвало да почистим бързо и да потвърдим на нашите сътрудници, че ние продължаваме да охраняваме границите на Европейски Съюз.

Директорът на Главна дирекция " Гранична полиция " Светлан Кичиков разясни, че на 20-ти март в 15.20 минути идва полет от Франция на България Еър. В резултат на жестоко нарушение на разпоредбите за осъществяване на гранични инспекции чиновниците, които е трябвало да извършат този надзор не са били на местата си и част от пасажерите са минали, без да им бъде осъществен подобен надзор.
Комисар Кичиков увери, че в резултат на ограниченията, които са подхванати в следствие за определяне на тези лица, измежду миналите свободно не са установени лица, които да са били търсени по един или различен мотив.
Твърдо заявяваме, че това е един неприемлив пропуск от страна на граничните чиновници, които са били на промяна.

Служителите, които са напуснали работните си места са седем. Към сегашния миг им се снемат пояснения - на първо четене обясненията са, че са били до тоалетната, сега е нямало полет, някои са били начело на терминала. Стана ясно още, че чиновниците са били извикани. Те незабавно са заели своите места и са почнали инспекция.

На въпрос имало ли е опит да бъде затулен този случай, комисар Кичиков разяснява, че самият факт, че един ден по-късно е подаден сигнала от управлението на аерогарата е сладкодумен, че имало подобен опит.
Относно инспекциите към Явор Русинов, началник на ГКПП- то на летището, за който е имало съмнения, свързани с улеснено прекосяване на мигранти през летището, комисар Кичиков посочи, че той е бил проверяван, само че тогава не е потвърдено директното му присъединяване.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР