Припомняме, че в безпрецедентна акция на приходната агенция през лятото

...
Припомняме, че в безпрецедентна акция на приходната агенция през лятото
Коментари Харесай

Окончателно: Ресторант 101 Bar and Dinner спечели съдебната битка за незаконното си затваряне

" Припомняме, че в невиждана акция на приходната организация през лятото на 2022г. за 6 следващи дни в ресторант 101 Bar and Dinner са осъществени 10 инспекции - „ очевидни “ и като „ скришен клиент “ от 22 чиновници на Национална агенция за приходите. От медиите разбрахме, че дейностите на приходната организация са инициирани по следния метод: „ Василев (Радостин Василев, тогавашен министър на младежта и спорта) съобщи, че е видял фотографията си в тоалетната на заведението и е споделил на премиера Петков да изпрати Национална агенция за приходите “, пишат в позиция от екипа на заведението. 

Императивното предписание на инспекции на Национална агенция за приходите от министър-председателя на Р. България освен не се планува в закона като негово пълномощие, само че и е мощно смущаващо събитие в една правова страна.

Кулминацията на тези инспекции бе затварянето на заведението от Национална агенция за приходите с претекста, че „ следва да се защитят изключително значими държавни ползи “.

Само два дни по-късно съдът анулира мярката, определяйки я за неоснователна и незаконосъобразна и осъди Национална агенция за приходите без право на обжалване.

Чрез спешен ПР ход, в най-гледаното време на националния ефир на БТВ, тогавашният шеф на Национална агенция за приходите господин Румен Спецов даде особено изявление, с цел да убеди обществеността, че затварянето на ресторант 101 Bar and Dinner не е институционален тормоз и принуда.

На съответен въпрос на водещия дали затварянето е политическа офанзива Спецов дава отговор: „ Политическа офанзива би било, в случай че има някакви нарочни дейности, в случай че заведението, или който и да е обект, няма никакви нарушавания и се подхващат някакви дейности “.

Подадохме тъжба в съда освен против затварянето, само че и тъжба всъщност против несъществуващото нарушаване за да потвърдим своята почтеност и нарочните дейности против нас, които дефинираме като политическа принуда.И двете решения( АССГ от 09.06.22 и АССГ от 20.12.2022) осъждат Национална агенция за приходите за незаконосъобразни дейности и потвърждават, че не е имало никакво съображение за глоба.

Съдът споделя още, че с непозволените си дейности Национална агенция за приходите е ощетила както търговеца, по този начин и страната.

И двете решения на съда са дефинитивни и изрично потвърждават, че ресторант 101 Bar and Dinner е безкористен търговец, потърпевш от непозволени и незаконосъобразни дейности, които считаме за политическа принуда.

Незаконното затваряне на ресторант 101 Bar and Dinner от Национална агенция за приходите е единствено част от нападателните дейности, подхванати по отношение на нас директно откакто депозирахме сигнал против Радостин Василев (тогавашен министър на младежта и спортa) до Софийска районна прокуратура. Поради този факт се притесняваме, че същите са били ориентирани към оказването на напън върху нас за да „ преосмислим “ позицията си, декларирана със сигнала и да се откажем от търсенето на законова отбрана на накърнените си права.

 Недопустимо е в държава-членка на Европейския съюз поради подаване на сигнал против министър да се затваря бизнес чрез дейности, които във всяко цивилизовано общество се дефинират като корист с власт.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР