Принципите на хомеопатията са пълен абсурд. Хомеопатичното лекарство не може

...
Принципите на хомеопатията са пълен абсурд. Хомеопатичното лекарство не може
Коментари Харесай

Академик от БАН: Принципите на хомеопатията са пълен абсурд

Принципите на хомеопатията са цялостен парадокс. Хомеопатичното лекарство не може да провокира лекуване.

Такова мнение изрази учен Иван Юхновски в изявление за Novini.bg.

По думите му сходни лекарства могат да реализират само резултатът на плацебо.

„ Ефектът на плацебото е един от дълго време прочут в медицината психотелесен, в случай че щете психосоматичен резултат на известно възстановяване заради внушението, самосугестията на пациента за това, че ще бъде по-добре. И той в действителност получава облекчение на някои признаци. В някои случаи даже някои болки за известно време отстъпват “, счита ученият.

Според учен Юхновски позицията на Българска академия на науките е подкрепена с допустимо най-солидните документи, излезли през последните три години.

„ Във всички тези документи изрично се декларира, че няма никакви научни, съществени доказателства, че хомеопатичните препарати лекуват “, разяснява ученият.

Учените от Българска академия на науките се сплотяват към позицията, че от време на време следствията биват доста тежки, тъй като човек закъснява да получи съответната научно потвърдена здравна помощ на формалната медицина.

„ След това в лечебните заведения се постанова да бъде спасяван по всевъзможен начин на актуалната фармация “, уточни още учен Юхновски.

Той посочи, че клиничните хомеопати декларират, че онкологичните болести не могат да се лекуват посредством хомеопатията и това е безусловно правилно. Други настояват, че са лекували тумори в мозъка.

„ Нашата реакция на сходни и изявления е, че в случай че това беше правилно и това е способ за лекуване, то този, който го е основал, би трябвало да получи Нобелова премия “, счита ученият от Българска академия на науките.

Той добави, че главните правила на хомеопатията са в цялостен прорез с всички научни закони, а хомеопатията не предстои на никакво развиване.

„ Тялото на индивида се нуждае от действително наличие на лечебно вещество “, разяснява още ученият, като добави, че хомеопатичното лекарство умира още в устата на индивида.

Цялото изявление с учен Иван Юхновски можете да гледате по-късно тук.

По материала работиха Галя Георгиева и Веселина Спасова
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР