Принцесата (The Princess) - безусловният документален филм за принцеса Даяна

...
Принцесата (The Princess) - безусловният документален филм за принцеса Даяна
Коментари Харесай

Принцесата: HBO пуска документалния филм за Даяна преди 25-ата годишнина от смъртта й

" Принцесата " ( " The Princess " ) - " безусловният документален филм " за принцеса Даяна - ще бъде излъчен в ефирен формат за първи път на 13 август от 22 часа българско време. Лентата, чиято премиера на огромен екран бе през януари 2022 година на фестивала " Сънданс ", ще бъде налична за абонаните на HBO и HBO Max на уречената дата, преди на 31 август да бъде маркирана 25-ата годишнина от гибелта на обичаната английска принцеса.

Във кино лентата си режисьорът Ед Пъркинс изполва архивни фрагменти, с цел да опише историята на обичаната кралска персона на Обединеното кралство. Животът на Даяна е разказан посредством остарели изявленията, документирани събития, новинарски репортажи.

В рецензията си за " Принцесата " киноекспертът Дейвид Фъл написа за " Rolling Stone ", че решението на Пъркинс да споделя през чиста документалистика и списък е " талантлив ход ":

" В края на краищата точно медиите помогнаха за коронясването на Даяна като " принцесата на народа ", показвайки на света едно простосмъртно човешко създание, живеещо измежду кралски особи, които като че ли считат естественото човешко държание като за разкош и спънка. Медиите бяха тези, които документираха по какъв начин публиката я обича, от време на време по най-иронични и крайни способи ", напомня Фъл и дава образец с изявление с представитер на скинхед движевие, до момента в който чака да си татуира облиците на Лейди Ди и принц Чарлз в деня на сватбата им.

" Медиите бяха тези, които непрекъснато я пресрещаха, разглеждаха я под микроскоп, светеха й в очите с прожекторите, а по-късно я ругаеха, че моли да я оставят намира ", продължава кинокритикът - " Медиите бяха нейният арбитър, жури и, да, бяха нейният главорез "

Авторът на кино лентата не подхожда към работата като към обичаен документален филм, който да наблюдава ранния живот на принцесата. Проектът подчертава върху всичко, което белязва живота й, драмата, която я залива, откакто се снабдява със популярност.

И въпреки че това може да е било " отражение на обществото по това време ", лентата слага въпроса дали " нещо в действителност се е трансформирало " четвърт век след гибелта на принцесата.

Даяна е неизчерпаемо ентусиазъм за игралната филмовата промишленост. През 2021 година се появи поредна акомодация по нейната история - " Spencer " на Пабло Лараин. В облика на " принцесата на народа " се превъплъти младата американска звезда Кристен Стюарт, а сюжетът е на Стивън Найт, който написа и " Peaky Blinders ". Фокусът на лентата е решението на Даяна да постави завършек на брака си с престолонаследника принц Чарлз през декември 1991 година

Новият пети сезон на извънредно сполучливия сериал " Короната " ( " The Crown " ) по Netlix също излиза тази година и ще ни показа принцесата с ново лице - Елизабет Дебики. Австралийската актриса е известна с функциите си в " Тенет ", " The Night Manager " и " Великият Гетсби " с Леонардо ди Каприо. А обликът на Даяна в четвъртия сезон на паметния сериал донесе премия " Златен глобус " на 25-годишната Ема Корин, която изигра принцесата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР