Принцеса Рита Бонкомпани Лудовизи, вдовицата на принц Николо Бонкомпани Лудовизи,

...
Принцеса Рита Бонкомпани Лудовизи, вдовицата на принц Николо Бонкомпани Лудовизи,
Коментари Харесай

Заради семеен спор: Изгониха италианска принцеса от единствена по рода си вила

Принцеса Рита Бонкомпани Лудовизи, вдовицата на принц Николо Бонкомпани Лудовизи, беше изгонена от вила в Рим с неповторима фреска на Караваджо поради дълготраен правосъден спор за завещание, предадоха ДПА и Ройтерс.

Италианските карабинери изведоха родената и израснала в Тексас 73-годишната Рита Бонкомпани Лудовизи от вилата, в която се намира единствената известна таванна картина на бароковия художник Микеланджело Меризи да Караваджо (1571-1610). Половината от парцела е нейна благосъстоятелност съгласно наследство, а другата половина - починалият принц Николо е оставил на синовете си от първия брак. Той умря през 2018 година

В рамките на разногласието за наследството са направени няколко несполучливи опита историческата постройка, наречена " Аврора " да бъде продадена на търг за към 140 милиона евро , а в този момент съдът е разпоредил вилата да бъде напусната.

Според синовете на принц Бонкомпани Лудовизи принцесата не се грижи за къщата както би трябвало и предлага платени обиколки с екскурзовод без позволение.

Един от наследници на починалия принц изясни, че вилата би трябвало да бъде ремонтирана обширно.

US-born princess evicted from Rome villa with Caravaggio mural
— BBC News (World) (@BBCWorld)
Вилата е издигната през 1570 година и принадлежи на семейство Лудовизи от началото на 17-и век. През 1597 година кардинал Дел Монте, посланик и настойник на изкуството, поръчва на Караваджо, тогава едвам трансферирал 20-те, да изрисува тавана на дребна стая на първия етаж, която той употребява като алхимична лаборатория . Широкият 2,75 метра стенна живопис е нарисуван с масло непосредствено върху мазилката и изобразява алегорична сцена с боговете Юпитер, Нептун и Плутон, представляваща преобразуването на олово в злато . Караваджо рисува личните си лице и тяло върху всяка една от трите фигури.

A Texas-born Italian princess was evicted from a villa in Rome, Italy that features the only known ceiling painted by the renowned painter Caravaggio.
— ARTnews (@artnews)
Вилата дължи името си на фреска от различен бароков художник, Гуерчино, който украсява големия таван на входното предверие и изобразява Аврора, богинята на зората, яздеща каляска .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР