Принадлежащата на концерна General Motors компания Cadilac представи на автосалона

...
Принадлежащата на концерна General Motors компания Cadilac представи на автосалона
Коментари Харесай

Планът на GM – по два нови модела на Cadilac на година

Принадлежащата на концерна General Motors компания Cadilac показа на автосалона в Детройт два автомобила – пълноразмерния кросоувър XT6 и предвестител на своя първи електрически автомобил, който е от същия клас. И двете машини са с по 3 реда седалки, като информация има единствено за тази с мотора с вътрешно горене.


Големият кросоувър XT6 е опция за тези, които не желаят Cadilac Escalade. Дължината на всъдехода е 5050 мм, като той е с цели 200 мм по-дълъг от Toyota Highlander, само че подхожда на тази на Audi Q7 и Volkswagen Teramont. В основата на автомобила е платформата на модела XT5, само че в тази ситуация, тя е удължена и по този начин дистанцията сред дете оси доближава 2863 мм.


Двигателят на Cadilac XT6 е подложен напречно, като в базовия вид задвижва предната ос. Като алтернатива се предлага и система за задвижване на четирите колела GKN. Самият мотор също е взет от XT5 – 3,6-литров V6 LGX с мощ 314 к.с. и система за изключване на два от цилиндрите при по-ниски натоварвания. Скоростната кутия е 9-степенна GM Hydramatic.



Що се касае до електрически кросоувър, от Cadilac даже не разкриха името му. Знае се единствено, че това е първият зелен модел на марката, като в основата му е нова електрическа платформа на GM. На нея ще бъдат издигнати и други електрически автомобили на марката, освен това от разнообразни типове и с друго задвижване.
Все още не ясно и по кое време ще се появи първият електрически автомобил на Cadilac на пазара. Президентът на компанията Стивън Карлайл разгласи, че проектите на GM плануват на всеки 6 месеца Cadilac да пуска по 2 нови модела. Така след XT6 два седана, новата генерация а Escalade, както и обновеният XT6.


Обновяването на гамата би трябвало да помогне на Cadilac да си върне позициите на пазара в Съединени американски щати. Компанията приключи на минуси 2018 година, като продаде 154 702 нови коли (-1,1% спрямо 2017). Най-големият пазар към този момент е Китай с 205 605 продажби (+17%).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР