Приморско Морските плажове Приморско-централен и Св. Св. Константин и Елена

...
Приморско Морските плажове Приморско-централен и Св. Св. Константин и Елена
Коментари Харесай

Още два морски плажа се сдобиха с концесионери


Приморско

Морските плажове " Приморско-централен " и " Св. Св. Константин и Елена – огромен " се снабдяват с концесионери, откакто държавното управление утвърди компаниите, които ще стопанисват в идващите 15 години пясъчните линии.

Дружествата са определени с конкурс. Фирмата " Соф Проект Инженеринг " е спечелила с оферта да поддържа централния плаж на Приморско като против това събира такса от по един лев за чадър и за шезлонг в платената зона.

Десетократно повече за шезлонг и за чадър ще прибира на огромния плаж в курорта " Св. Св. Константин и Елена " компанията " Свети Свети Константин и Елена Холдинг “ АД.

Размерът на концесионните заплащания за всяка календарна година от периода на концесиите е избран според признатата от Министерския съвет методика за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове, както и препоръчаните от концесионерите размери на отчисленията от базата за пресмятане размера на концесионното заплащане, показват от държавната пресслужба.

Кабинетът е решил също по този начин да приключи процедурата по даване на концесия за услуга за морски плаж " Ривиера “, община Варна, заради липса на оферта, чието наличие да дава отговор на условията, избрани с документи за концесията. Министерството на туризма ще възвърне депозитите и ще върне гаранциите за присъединяване в състезанието на участниците.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР