Пример за изгледа на зловредните скинове.Чешката компания за информационна сигурност

...
Пример за изгледа на зловредните скинове.Чешката компания за информационна сигурност
Коментари Харесай

Внимавайте за зловредни скинове за Minecraft

Пример за изгледа на зловредните скинове.
Чешката компания за осведомителна сигурност Avast е разкрила скинове за Minecraft, които може да навредят съществено на компютъра ви. Още по-обезпокоително звучи това, че те могат да се открият и на формалната страница на играта. Avast към този момент са засекли близо 50 000 акаунта, наранени от офанзивите. Зловредните съоръжения могат да форматират твърдия ви диск, изтрият архивните копия и да изтриват систематични стратегии. Самият код на зловредната стратегия не е комплициран, само че фактът, че той може обезпокоявано да бъде открит на законни запаси, може да заблуди дори и деликатни консуматори.

„Повечето играещи употребяват общоприети версии на Minecraft. Това изяснява ниските регистрации на инфекциите. В интервал от 10 дни, ние блокирахме 14 500 опита за възпаление. Независимо от ниския брой, вероятността за ескалация на инфектираните системи е висок, вземайки поради броя на дейните играещи по цялостен свят“, пишат Avast.

Симптоми за зараза може да бъдат ниско показване на системата, породено от работата на tourstart.exe или изписването на неточности, свързани с диска, а при някои системи са следени и заплашителни известия на десктопа, като You Are Nailed, Buy A New Computer This Is A Piece Of Shit“ или „Your ass got glued“. Ако заподозрете, че сте станали жертва на сходен жанр офанзива, незабавно сканирайте компютъра си за съществуването на злотворен код. Използвайте модерно решение за антивирусна отбрана, а в случай че се съмнявате за даде файл, може да го качите във Virustotal, където да го ревизирате с над 60 антивирусни продукта.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР