Примамващи празнични витрини, обещания за намалени цени и примамливи оферти

...
Примамващи празнични витрини, обещания за намалени цени и примамливи оферти
Коментари Харесай

„Подаръци ще има за всички от сърце!“: Харчим средно по 360 лв. за коледни армагани

Примамващи празнични витрини, обещания за понижени цени и примамливи предложения – всички те ни викат към себе си дни преди празниците, когато треската за извършване на покупки към този момент стартира. Оказва се, че в дните преди един от най-светлите празници харчим милиони. Очакванията са тази година да отделим повече средства за дарове за най-близките ни. Истинският взрив в коледния пазар се чака точно през този уикенд (18-19 декември). Това не е инцидентно, защото до Коледа ще остава едвам една седмица. Търговците поучават – не отлагайте коледния пазар за последния момента, а кредитните консултанти молят – бъдете рационални и деликатни в харченето, колкото и да ви се желае да разтворите кесията.

През последните години по време на коледното извършване на покупки приблизително на час сме харчили 8 милиона лв., а упованията са тази година да бръкнем още по-дълбоко в джоба си.

Голяма част от българите тази година са по-смели в покупките си поради опцията да употребяват заеми. Тази година приблизително за дарове ще похарчим 360 лева за общо 7 индивида. Това значи по към 54 лв. на човек. Така разноските за коледни дарове ще доближат съвсем 1/5 от месечния приход на семействата. Според кредитни анализатори този предел е допустим, само че не трябва да се надвишава.

Заради Зелените документи има отлив на клиенти. Затова и тази година огромна част от празничните покупки ще бъдат направени онлайн.

Най-търсените дарове ще бъдат битова техника (52%), облекла (45%), обувки (35%), смарт телефони и таблети (34%). И още - коледни пуловери, тв приемници, уреди за разкрасяване, парфюми, лакомства, книги, бижута, чифт ръкавици или шапка.

Каквото и а си приказваме най-радостни от всички по Коледа са децата, които с боязън чакат подаръците, които белобрадият дъртак ще остави под елхата. Идеите за детски дарове са безчет.

Ето какви са традициите и какво получават децата по света за коледно-новогодишните празници:

Малките деца в Дания получават дървена или плюшена елхичка с тролче. В среднощ на Бъдни вечер домакинята поставя на масата оризова каша, на дъното на която има един бадем. На което момиче (вече подрастващо дете) се падне, то ще се ожени скоро.

Децата в Англия пишат писма до Бащата на Коледа - Father Christmas. Когато писмото е написано и опаковано, се хвърля в огъня, в камината, а димът отнася желанието на детето до Бащата на Коледата. Подаръците, оставени от положителния дъртак под елхата, се разпределят посредством чоп на малчуганите.

Към края на годината в Италия несъмнено около Нова Година от всички прозорци хвърчат остарели и ненужни предмети. Гражданите на Ботуша постоянно държат до Нова година да освободят дома си от остарели движимости и занапред пазарят алено долни дрехи, с цел да го подарят на роднините си за Нова година. Малките италианче чакат дарове за Нова Година не от дядо Коледа, а от жена му, която се споделя Ла Бефана.

В Индия имат традиция, само че тя също е обвързвана с Нова година, а не с Коледа – майките подреждат на специфичен поднос, цялостен с вкусотии, дребни подаръчета и цветя. Сутринта на Нова Година водят децата си със затворени очи до подноса, с цел да получат подаръците си.

Сред малчуганите в Китай дядо Коледа е прочут като Дун Че Лао Рен. Той оставя подаръците си в чорапчетата, които прозорливите деца закачат в стаите си.

Във Виетнам, Корея и Монголия наложителен аксесоар за Нова година е греблото, декорирано със скъпи украшения. С него се загребва щастието в последния ден от годината.

Хит измежду децата в Съединени американски щати е коледните дарове да бъдат слагани в няколко опаковки и самото разопаковане на безкрайните хартии и отварянето на няколко кутии, поставени една в друга, да способства за празничната атмосфера. Това несъмнено е наслада за децата, изключително за по-малките.

В Швеция на Нова година приятелите си подаряват... свещи. В къщите, където има деца, в среднощ на Нова Година таткото изхвърля боклука и се връща като Юл Томтен – шведския дядо Мраз. Подарява дарове на децата, а мъж от фамилията хвърля спирала във въздуха.

На Нова година в Гренландия е традиция да се разменят ледени фигурки на животни, които заради студения климат остават дълго време като декорация.

На Нова година в Испания се носи кошница с шампанско и нуга, в случай че отивате на посетители на другари. Централния площад на всеки град има огромна елха, под която всички се събират, с цел да ядат грозде, и щом часовникът стартира да бие среднощ, всеки се пробва да изяде 12 зърна грозде. Това подсигурява сбъдване на най-съкровените стремежи.

В Исландия за Нова година децата не знаят по кое време тъкмо ще получат подаръка си от Дядо Коледа. Това може да се случи в границите на съвсем четири седмици – от 1 до 24 декември. Но в случай че някой не е слушал, получава за Нова Година в обувката си не подарък, а картоф.

Колкото и пари да похарчите, не забравяйте, посланието на обичаната на дребни и огромни детска песничка, че най-хубавият подарък е този, който е изработен от сърце.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР