Приложенията в епълския онлайн магазин App Store и покупките вътре

...
Коментари Харесай

Apple вдига цените в App Store заради силния долар


Приложенията в епълския онлайн магазин App Store и покупките вътре от приложенията нарастват (снимка: CC0 Public Domain)

Apple разгласи доста нарастване на цените на приложенията в App Store и покупките вътре от приложенията. С този ход компанията се надява да поддържа равнището на приходите си, защото през последните месеци валутите на доста страни по света се сринаха по отношение на $.

На 5 октомври ще се усилят цените за консуматори на App Store от еврозоната, Швеция, Япония, Южна Корея, Чили, Египет, Малайзия, Пакистан и Виетнам, излиза наяве от писмо на Apple до разработчиците, на което се базира Блумбърг.
още по темата
По-специално, във Виетнам тази мярка е подбудена, наред с други неща, от промени в локалните данъчни закони, до момента в който за останалите страни няма мнения от страна на Apple. Предполага се, че главната причина за повишаването на приложенията в App Store по всяка възможност е мощният $.

Така да вземем за пример, тази година йената е отслабнала доста, а цените в японския сегмент на магазина за приложения на Apple ще се усилят с 30%. Още през лятото, заради отслабването на локалната валута, нарастнаха доста Mac компютрите, iPhone и iPad.

Същата орис сполетя и еврото, което през днешния ден се търгува съвсем наедно с $ и демонстрира признаци на по-нататъшно намаляване. Някои разработчици, забелязвайки наклонността във валутите, сами покачиха цените на приложенията си през последната година.

През юни междинната покупна цена в App Store се е нараснала с 40%, в съпоставяне със същия интервал на предходната година, съгласно консултантската компания Apptopia. Актуализираната ценова политика на Apple ще помогне на разработчиците да запазят на задоволително равнище приходите си от клиенти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР