Приложението за незабавни съобщения Telegram вече има над 700 милиона

...
Приложението за незабавни съобщения Telegram вече има над 700 милиона
Коментари Харесай

Telegram вече има над 700 милиона активни потребители, пуска платена версия

Приложението за незабавни известия Telegram към този момент има над 700 милиона активи консуматори месечно и пуска платена услуга с спомагателни функционалности в опит да монетизира част от голямата си база консуматори. От компанията не разкриват каква ще бъде таксата за платената услуга, само че месечният абонамент евентуално ще коства сред 5 и 6 $.

Премиум услугата прибавя редица спомагателни и усъвършенствани функционалности към приложението, което надвиши 500 милиона дейни консуматори месечно през януари 2021 година Telegram Premium дава опция на потребителите да изпращат файлове с величина до 4GB (в съпоставяне с 2GB за безплатната услуга) и поддържа по-бързи скорости на евакуиране, оповестиха от Telegram.

Абониралите се за услугата също по този начин ще могат да следват до 1 000 канала, спрямо 500 за тези, които употребяват приложението гратис, и да основават до 20 папки с чатове с до 200 чата във всяка. Потребителите на Telegram Premium също по този начин ще имат опция да прибавят до четири профила в приложението, осведоми TechCrunch.

Този ход е опит на основаната в Дубай копания да продължи развиването си “в основата, на което са главно потребителите, а не рекламодателите,” споделят от компанията. Това също по този начин е първият случай, в който приложение за незабавни известия със стотици милиони консуматори пуска премиум версия. Signal, WhatsApp, Фейсбук Messenger, Messages на Apple и Messages на Гугъл, които са измежду главните съперници на Telegram, не оферират сходна услуга.

Анализатори се надяваха, че Telegram ще успее да монетизира платформата посредством своя план за блокчейн токен. След няколко забавяния и регулаторни пречки обаче Telegram разгласи през 2020 година, че се отхвърля от плана и предложи да върне набраните от вложители 1.2 милиарда $.

През март 2021 година Telegram набра над 1 милиарда $ от редица вложители, включително Mubadala и Abu Dhabi Catalyst Partners, като пласира 5-годишни конвертируеми облигации.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР