Приложението Уотсап (WhatsApp) ще спазва изцяло правилата на ЕС, като

...
Приложението Уотсап (WhatsApp) ще спазва изцяло правилата на ЕС, като
Коментари Харесай

WhatsApp се съгласи да спазва правилата на ЕС

Приложението " Уотсап " (WhatsApp) ще съблюдава напълно разпоредбите на Европейски Съюз, като зачита избора на потребителите при промени в контракта за прилагане на услугата, заяви Европейската комисия.

Уточнява се, че комисията и притежателите на приложението (Мета) са договорили повишение на прозрачността, написа Българска телеграфна агенция.

Дружеството ще улесни потребителите да отхвърлят промени на контракта, когато не са съгласни с тях, и ясно ще изясни по кое време отхвърлянето води до неспособност за потребление на услугата. От сдружението са удостоверили, че персоналните данни на потребителите не се споделят с трети страни или други компании, част от " Мета ", в това число " Facebook " (Facebook), за рекламни цели. 

През януари предходната година, след сигнал от Европейската организация на потребителите (BEUC) и осем от нейните асоциации-членове, бе изпратено писмо за хипотетични нелоялни практики при смяната на контракта, условия за прилагане и политика на дискретност на " Уотсап ". 

Комисията отбелязва, че съгласно неотдавнашно нейно изследване доста сдружения употребяват подозрителен метод, като да вземем за пример вършат по-трудно потребителят да се отпише, в сравнение с да се абонира за услуга. Правилата на Европейски Съюз плануват наложителни ясни правила и условия за потребление на услугите, на понятен език.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР