Приложението, което позволява на потребителите да публикуват снимки на началните

...
Приложението, което позволява на потребителите да публикуват снимки на началните
Коментари Харесай

Как създаденият от любов уиджет Locket стигна до App Store Awards 2022

Приложението, което разрешава на потребителите да разгласяват фотоси на началните екрани на обичаните си хора, има толкоз вълнуваща предистория, колкото е и самият артикул.   През лятото на 2021 година Мат Мос търси метод да поддържа връзка с приятелката си Ава.   Той току е приключил компютърни науки в Калифорнийския университет в Санта Барбара. Ава към момента не е завършила с учебното заведение, което значи, че би трябвало да измислят по какъв начин да бъдат дружно от разстояние.    Като подарък за рождения ѝ ден той основава уиджет, който демонстрира фотоси онлайн непосредствено на началните екрани на телефоните им и им разрешава да поддържат връзка непрекъснато.     Това се разчува в университетския кампус на Ава и всички стартират да я питат по какъв начин могат да си изтеглят приложеието. „ Наложи се да обясняваме на всички, че това е нещо персонално ”, споделя Мат Мос за Fast Company. Той обаче се захваща да гради компания към приложението, наречена, напълно уместно, Locket. За тези цел набира 12,5 милиона $ финансиране от известни имена като основния изпълнителен шеф на OpenAI Сам Алтман и съоснователя на Instagram Майк Кригер.   Това, което първите консуматори харесаха, е, че приложението не е предопределено за шерване на наличие със стотици хора едновременно, а е отдадено единствено на тези пет или 10 души, за които в действителност им пука, споделя Мос.   Идеята на Locket е много елементарна: уиджетът живее на началния екран на телефона ви, показвайки фотоси, изпратени от до 20 близки другари и членове на фамилията съвсем в действително време. Няма филтри и резултати. Мос го вижда като метод да поддържате връзка с хората, които са най-важни за вас.    
It’s been truly incredible seeing everyone use @LocketCamera these past few days. Here’s the story of the app???? pic.twitter.com/rJnrbgqist
— Matt Moss (@thefuturematt) January 16, 2022 По-рано тази седмица Locket беше разгласен за един от петте спечелили в категория Cultural Impact на Apple App Store Awards за 2022 година Според Apple премиите отличават приложения и уиджети, които „ предизвикват потребителите да се ангажират по-дълбоко с страстите си и да се свързват с другите достоверно, отдавайки респект на поколенията преди тях, до момента в който си показват по какъв начин да основат по-добър свят през днешния ден “.    От стартa си в самото начало на 2022 година, Locket има над 30 милиона регистрации, като до момента сред потребителите са изпратени съвсем 2 милиарда фотоси.

Голяма част от този растеж се дължи на TikTok. След лансирането на продукта Мос направи видео в мрежата, показващо по какъв начин работи приложението, което стана толкоз известно, че Locket беше изтеглен милиони пъти единствено през първата седмица след страта си. Тези консуматори от своя страна направиха видеоклипове на методите, по които Locket им оказва помощ, подсилвайки световния му триумф.   „ Имаме доста консуматори в Съединени американски щати, само че също и в Саудитска Арабия, Тайланд и Обединеното кралство, както и на доста други места “, споделя Мос.   Към момента Locket има екип от 10 души, който прибавя нови функционалности като надписи и празнични, а идната стъпка са известията и търсенето на способи за монетизиране на приложението.   Не очаквайте обаче софтуерното развиване на уиджета да бъде прекомерно бързо и гневен - от Locket имат вяра, че огромна част от неговата прелест е в неговата елементарност.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР