Приложението Discrod предлага текстови съобщения, гласови и видео разговори(снимка: Discord) Сред

...
Приложението Discrod предлага текстови съобщения, гласови и видео разговори(снимка: Discord)
Сред
Коментари Харесай

Discord, или как комуникират геймърите


Приложението Discrod предлага текстови известия, гласови и видео диалози
(снимка: Discord)

Сред геймърите най-модерният метод за чат с другари не е посредством Skype, Slack или Zoom , а Discord приложение за връзка, чиято известност не стопира да нараства. Въпреки че Discord е особено основан, с цел да обслужва геймърите, той може да бъде елементарно употребен и от бизнес екипи, групи другари или фамилии.

предлага текстови известия, гласови и видео диалози, разрешава на потребителите да поддържат връзка и да създават тактики с другари по средата на играта. То е леко и опростено, не запълва твърдите дискове на компютрите и не „ затрупва ” процесорите.

Приложението се възползва от взрива на онлайн основаните екипни видео игри като „ Fortnite Battle Royale ”, „ Overwatch ” и „ League of Legends ”, само че в този момент към този момент е хазаин на стотици хиляди онлайн общности. Докато доста от тях са фокусирани върху игрите, ще намерите и такива, отдадени и на други ползи. Вътре в приложението откриваме почитатели на филми, книги, художници,, програмисти и каквото още ви пристигна на разум, описаха от СофтУни.

Присъединяването към Discord е гратис и толкоз елементарно, колкото потреблението на услугата на десктоп браузъра или изтеглянето на безплатното приложение, налично за Android, iOS, Linux, macOS и Windows. Оттам можете да се присъединявате към сървър, като го потърсите, приемете покана или създадете собствен личен.
още по тематиката
Сървърът се състои от канали, посредством които членовете на сървъра могат да споделят между тях посредством текстови, гласови или видео варианти, като да вземем за пример шерване на компютърните си екрани. Добре усъвършенстваният видео чат го трансформира и в комфортен сурогат на Zoom Meetings.

Когато създавате канали, можете също да ги сортирате по категории. Сървърите и каналите в тях се демонстрират в лявата лента. Списъкът на членовете на сървъра се появява вдясно. В горната част (или в долната част на мобилното устройство) можете да добавяте и изпращате известия на другари, да търсите сървъри и да видите дали сте били упоменати някъде.

Платформата надалеч не е комфортна единствено и само за игри. Според вътрешни анкети на Discord, младежите употребяват приложението за всичко – от учене до гледане на Netflix дружно. То може доста да улесни и онлайн образованието, което се сблъска с голям брой перипети през миналата година.

Така да вземем за пример, можете да свържете към вашия акаунт в Discord, с цел да виждат приятелите ви какво слушате и да го слушат с вас. Можете да добавите разнообразни ботове към сървъра си, които да ви оказват помощ с образуване на срещи, стартиране на музика, слагане на аларми и най-различни комфортни автоматизирани функционалности.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР