Приложение 1 Изисквания към кандидатите и към изпълнение на поръчката

...
Приложение 1 Изисквания към кандидатите и към изпълнение на поръчката
Коментари Харесай

Приложение 1


Приложение 1

Изисквания към претендентите и към осъществяване на поръчката

Кандидатите да имат позволение /или регистрация/ от шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда, на чиято територия се правят дейностите, за осъществяване на действия по отнасяне /дейности по оползотворяване или неутрализиране, в това число подготовка преди оползотворяване или обезвреждане/ на боклуци с кодове: “, 16 01 18 „ Цветни метали “, 19 10 02 „ Отпадъци от цветни метали “, в сходство със Закона за ръководство на отпадъците (обн. Дъждовни води бр. 53 от 13 юли 2012 г.)

Кандидатите да оферират цена за изкупуване на черните и цветни метали, съдържащи се в кабела, както следва – лв. за кг, равна напроцент (…..% ) от цената за звук cashsellerandsettlement на LME за мед/алуминий в долари на Съединени американски щати за понеделника в седмицата, през която се извозват отпадъците, умножена по фиксинга за долари на Съединени американски щати за същия понеделник на Българска народна банка и разграничена на 1000 (хиляда).

Кандидатите не могат да оферират цени за цветните и черни метали по–ниски от съответните проценти, както следва:

Мед – цена за кг: най-малко 80% от цената за звук cash seller and settlement на LME за понеделника на седмицата през която се извозват отпадъците, умножена по фиксинга на Българска народна банка за същия понеделник и разграничена на хиляда.

Алуминий – цена за кг: най-малко 75% от цената за звук алуминий cash seller and settlement на LME за понеделника на седмицата през която се извозват отпадъците, умножена по фиксинга на Българска народна банка за същия понеделник и разграничена на хиляда.

Транспортните и товаро-разтоварните работи са напълно за сметка на купувача и следва да бъдат взети поради при установяване на предлаганата цена.

Преди пускане на процеса по предаване на кабела, ще се образува комисия, с представители на двете страни, за уточняване на точните количества черни и цветни метали в 1 м кабел 110 kV – на сертифицирана везна. На база на получените резултати, се вършат последващите изчисления за установяване на цената за изкупуване на кабела, съобразено и с условията на Договора.

С цел минимизиране на риска от замърсяване на околната среда, предаването на генерираните боклуци ще се реализира на мястото на тяхното формиране (трасето на кабел 110 kV „ Енос “). В процедурата по предаването и приемането на генерираните боклуци да се плануват правила за приемане-предаване на отпадъка, в сходство с наредбите на закона за Управление на боклуци. Дружеството, с което ще се подпише контракт за изкупуване, се задължава да приема отпадъка на място .

След прекачване собствеността на отпадъка от продавача на купувача, последният е задължен да съблюдава всички условия на екологичното законодателство и да не позволява замърсяване съставените елементи на околната среда. Отговорността, при вероятно замърсяване, е напълно на купувача.

Предаването на кабела става след съобщение, отправено от страна на продавача в период най-малко 2 /два/ дни преди авизираната дата на предаване. Предаването се прави след предплатено заплащане от страна на купувача, което той е задължен да реализира в период до два дни след уведомлението от страна на продавача.

Кабела се предава на място, като купувачът се задължава да обезпечава превоз за всяко планувано за предаване количество кабел, при авансово известяван от страна на ЧЕЗ, в това число съботно-неделни и почивни дни.

В случай на веселба и/или несъблюдение на някое от отговорностите си по контракта, която не съставлява съображение за преустановяване на същия, купувачът дължи наказателна клауза в размер на 10% от неизпълненото обвързване .

Купувачът би трябвало да обезпечи и поддържа механически средства за хващане на възможни разливи, в това число подобаващи абсорбенти, които да подсигуряват цялостното им хващане. Да показа декларация, с която потвърждава съществуването на такива средства.

Купувачът е задължен да обезпечи условия за безвредно предпазване, товарене, разтоварване и превозване на нечист абсорбент – при положение, че се генерира.

Купувачът е задължен да съблюдава условията за екологосъобразно ръководство на боклук - нечист абсорбент – при положение, че се генерира.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР