Приличащ на принца измамник използвал видео връзка, представена да изглежда

...
Приличащ на принца измамник използвал видео връзка, представена да изглежда
Коментари Харесай

Принц-менте задига пари от богаташи в Монако

Приличащ на принца лъжец употребявал видео връзка, показана да наподобява от неговия кабинет, с цел да подведе видни лица в страната, писа в. „ Монако-матен “, представен от БНР.

Правителството на богатото средиземноморско княжество излезе с изказване, което удостоверява такива „ ужилвания “, без обаче да уточни името на принца, чието положение се прави оценка на към 2 милиарда евро.

„ В продължение на няколко седмици лица от проведена незаконна група крадат идентичността на високопоставени представители в княжеството и се пробват да открият контакти от тяхно име… с електронни известия, есемеси или видеоконферентна връзка посредством приложения от вида на Уотсап “, се показва в известието.

В него се прибавя, че целите били „ публични водачи или виновни хора “. При измамата се употребявали писма от публични органи на Монако със съответните подписи. Те били изпращани на набелязаната жертва, а опитът за контакт изглеждал като че ли че идва от същински телефонни номера на институцията.

„ Всичко това цели приемане, под претекста на незабавни финансови потребности, превод на пари в непознати банкови сметки, изключително в Азия “, са показва в държавното известие. „ Монако-матен “ писа, че предходната есен цел на подобен лъжец бил публицист.

С него се свързал принцът менте, като споделил че се пробва да контракти освобождението на локален жител, похитен от ислямистка група. Полицията почнала следствие, само че наподобява измамата към момента продължава. Принц Албер стана монарх на Монако, чието население е 32 000 души, след гибелта на татко си принц Рение през април 2005 година
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР