Прилаганите при бременни жени нискомолекулни хепарини Clexane и Fraxiparine се

...
Прилаганите при бременни жени нискомолекулни хепарини Clexane и Fraxiparine се
Коментари Харесай

Здравното министерство уверява, че има хепарин за бременните жени на склад у нас

Прилаганите при бременни дами нискомолекулни хепарини Clexane и Fraxiparine се доставят регулярно в страната , оповестиха от Министерството на здравеопазването по отношение на изявления за неналичието на тези лекарства.

Представителят за България на притежателя на разрешенията за приложимост на лекарствените артикули Fraxiparine Solution for injection 9500 anti-Xa IU/ml - 0,6 ml 5700 IU (INN Nadroparin), Fraxiparine Solution for injection 9500 anti-Xa IU/ml - 0,4 ml 3800 IU (INN Nadroparin) и Fraxiparine Solution for injection 9500 IU anti-Xa IU/ml - 0,3 ml x 10 (INN Nadroparin) е уведомил здравното министерство и Изпълнителната организация по лекрствата (ИАЛ), че от 18 януари 2023 година са възобновени продажбите на територията на България на посочените лекарствените артикули. Към количества от медикаментите са в складовете на компанията и на търговци на едро у нас.

Представителят за България за Clexane 40, 60, 80 е уведомил ИАЛ, че до февруари 2023 година ще се реализира следващата планувана доставка от лекарствените артикули на територията на страната, а все още има налични количества в личния му склад и в складовете на търговци на едро.
 Здравното министерство да обезпечи хепарин за бременните дами, приканват пациенти
Здравното министерство да обезпечи хепарин за бременните дами, приканват пациенти

Някои си намират от чужбина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР