Прикривайки националността си, компютърджиите се опитват да получат работа, но

...
Прикривайки националността си, компютърджиите се опитват да получат работа, но
Коментари Харесай

Не наемайте севернокорейски IT-специалисти за работа онлайн, предупреждават САЩ

Прикривайки националността си, компютърджиите се пробват да получат работа, само че задачата им в действителност е прониквайки в фирмите, които ги наемат, да източват пари за режима в Пхенян, написа Военновъздушни сили.

Във вчерашно взаимно изказване на Държавният департамент на Съединени американски щати, Министерството на финансите на Съединени американски щати и Федералното бюро за следствие се споделя: „ КНДР изпраща хиляди висококвалифицирани IT-работници по целия свят, с цел да генерират доходи за нейните оръжия за всеобщо заличаване и стратегиите за балистични ракети, в нарушаване на глобите на Съединени американски щати и Организация на обединените нации “.

В изказването се споделя още, че IT-специалистите работят от територията на Северна Корея и други страни, най-често Китай и Русия, само че по-малки групи работят от Африка и Югоизточна Азия.

„ Тези IT служащи се възползват от съществуващите условия за характерни IT-умения, като разработка на програмен продукт и мобилни приложения, с цел да получат трудови контракти на свободна процедура от клиенти по целия свят, в това число Северна Америка, Европа и Източна Азия. Те са употребявали привилегирования си...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР