Приключиха консултациите на номинирания за премиер от ГЕРБ професор Николай

...
Приключиха консултациите на номинирания за премиер от ГЕРБ професор Николай
Коментари Харесай

Проф. Коларова: Всички ефективни мнозинства се структурират около ГЕРБ

Приключиха консултациите на номинирания за министър председател от ГЕРБ професор Николай Габровски с парламентарно показаните политически сили в търсене на поддръжка за сформиране на кабинет с първия мандат. До момента единствено Движение за права и свободи и „ Български напредък “ са подготвени да му окажат такава.

 

Професор Румяна Коларова, която е политолог, уточни, че Българска социалистическа партия и Демократична България културно са отказали да го поддържат. Тя ги дефинира като систематични партии. 

 

„ Продължаваме промяната “ и „ Възраждане “ се опасяват даже да се срещнат с него “, уточни политологът.

 

Професор Коларова се съмнява, че от Политическа партия са в положение да повдигнат кандидатура, която не  е политическа и може да бъде съпоставена с личността на проф. Габровски. Тя остро разкритикува нападките по отношение на опциите на Габровски да се трансформира в сполучлив политик.

 

„ Той се е занимавал с асортимент на хора и образуване на действия. Управлявал е обществени запаси. Бил е заместник-председател на БЛС, което значи, че е взел участие в договарянето на средствата в опазването на здравето. Единствените хора, които са имали значителен опит в политиката преди да станат министър-председатели, са Иван Костов и Георги Първанов. Всички останали са влизали в нея без да имат опит. Всичко, което се излива против проф. Габровски, е неприемливо. Ясно е, че този човек влиза в политиката с желанието да потърси консенсус “.

Професор Коларова даже запита риторично с какво един продавач на пробиотик е по-компетентен да прави политика от човек, който е основал школа в неврохирургията.

 

Коларова не чака кабинетът на проф. Габровски да получи нужната му поддръжка. Тя се съмнява и в триумфа на втория мандат.

„ Политическа партия нямат надзор върху болшинството. Всички ефикасни болшинства се структурират към ГЕРБ. Политическа партия реагират невротично, тъй като виждат, че ГЕРБ има преимущество пред тях “.

 

Професор Коларова счита, че този парламент би могъл да работи дейно и да бъде потребен за страната ни.

 

„ В него няма преобладаваща партия и би могъл да създаде решения, които са уравновесени и от изгода за България. Партиите, които мощно се опълчват една на друга, би трябвало да намерят основа и обща цел, за която да работят. Всички естествени партии би трябвало да имат една и съща цел-излизане от рецесията. Проблемът е, че те имат различни тактики, както и неверен избор на връзки със своя политически съперник. Логиката на така наречен партии на смяната е, че техният триумф е унищожаването на съперника. Това е игра с нулев общ брой. При следването на тази тактика губят всички “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР