Приключиха консултациите на номинирания за премиер от ГЕРБ професор Николай

...
Приключиха консултациите на номинирания за премиер от ГЕРБ професор Николай
Коментари Харесай

Проф. Румяна Коларова: Всички ефективни мнозинства се структурират около ГЕРБ

Приключиха консултациите на номинирания за министър председател от ГЕРБ професор Николай Габровски с парламентарно показаните политически сили в търсене на поддръжка за сформиране на кабинет с първия мандат. Само Българска социалистическа партия и „ Български напредък “ са подготвени в бъдеще да дадат поддръжка за държавно управление на проф. Габровски.

Професор Румяна Коларова, която е политолог, уточни, че Българска социалистическа партия и Демократична България културно са отказали да го поддържат. Тя ги дефинира като систематични партии. 

„ Продължаваме промяната “ и „ Възраждане “ обаче се опасяват даже да се срещнат с него “, уточни Коларова.

Професор Коларова се съмнява, че от Политическа партия са в положение да повдигнат кандидатура, която не  е политическа и може да бъде съпоставена с личността на проф. Габровски. Тя остро разкритикува нападките по отношение на опциите на Николай Габровски да се трансформира в сполучлив политик.
„ Той се  е занимавал с асортимент на хора и образуване на действия. Управлявал е обществени запаси. Бил е заместник-председател на БЛС, което значи, че е взел участие в договарянето на средствата в опазването на здравето. Единствените хора, които са имали значителен опит в политиката преди да станат министър-председатели, са Иван Костов и Георги Първанов. Всички останали са влизали в нея без да имат опит. Всичко, което се излива против проф. Габровски, е неприемливо. Ясно е, че този човек влиза в политиката с желанието да потърси консенсус “.

Професор Коларова даже насочи риторичен въпрос с какво един продавач на пробиотик е по-компетентен да прави политика от човек, който е основал школа в неврохирургията .

Коларова не чака кабинетът на проф. Габровски да получи нужната му поддръжка. Тя се съмнява и в триумфа на втория мандат.
„ Политическа партия нямат надзор върху болшинството. Всички ефикасни болшинства се структурират към ГЕРБ . Политическа партия реагират невротично, тъй като виждат, че ГЕРБ има преимущество пред тях “.

Професор Коларова счита, че този парламент би могъл да работи дейно и да бъде потребен за страната ни.

„ В него няма преобладаваща партия и би могъл да създаде решения, които са уравновесени и от изгода за България. Партиите, които мощно се опълчват една на друга, би трябвало да намерят основа и обща цел, за която да работят. Всички естествени партии би трябвало да имат една и съща цел-излизане от рецесията. Проблемът е, че те имат различни тактики, както и неверен избор на връзки със своя политически съперник. Логиката на така наречен партии на смяната е, че техният триумф е унищожаването на съперника. Това е игра с нулев общ брой. При следването на тази тактика губят всички “.

Цялото изявление на Даниела Големинова с проф. Румяна Коларова може да чуете в звуковия файл.
По обявата работи: Мария Сивкова - Илиева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР