Приключиха изборите за 48-ото Народно събрание, но гласуването не промени

...
Приключиха изборите за 48-ото Народно събрание, но гласуването не промени
Коментари Харесай

Тренд: ГЕРБ печелят изборите с 26 %, ПП изостанаха с 19 %, ДПС са трети с 13%

Приключиха изборите за 48-ото Народно заседание, само че гласуването не промени общата политическа картина в страната. Наблюдаваме рекордно ниска изборна интензивност от 3.

Както се очакваше, коалицията ГЕРБ/СДС изпревари партията на харвардците " Продължаваме промяната " и се изкачи на първото място с 25,72 %.

" Продължаваме промяната " отстъпиха шампионата и заеха второто място с 18,50%. Битката за третото място е оспорвана, защото три партии имат доста близки резултати.

Към този час ДПС е на трета позиция с 13,36%. Българска социалистическа партия заемат четвъртото място с 11,46%. Не се сбъднаха прогнозите за скок на  " Възраждане ", които събират 10.13%

На шесто място е ДБ със 7,38%.
 
Около бариерата за влизане в Народното събрание са:

" Български напредък " с 3,73%.
 
ИТН с 3,56%

Твърдо под чертата за влизане в Народното събрание остават ВМРО - 1,19и групировка на Изправи се БГ - 1,43.
 
Резултатите рисуват трагична обстановка за мъчно сформиране на държавно управление предвид на това, че първите две обединения ГЕРБ/СДС и Политическа партия изрично обявиха, че не биха си подали ръце за общо ръководство, в случай че не бъдат принудени да прекрачат личните си червени линии.
 
Отделно ГЕРБ/СДС и Политическа партия не биха могли да сформират обединения с останалите политически сили, заради липса на поддръжка.
 
Източник: Епицентър
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР