Приключи заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, който президентът

...
Приключи заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, който президентът
Коментари Харесай

ГЕРБ след КСНС: Имаме консенсус по всички въпроси

Приключи съвещанието на Консултативния съвет за национална сигурност, който президентът Румен Радев свика през днешния ден. Държавният глава и политическите водачи разискаха българската позиция на фона на възходящ напън към София да утвърди преговорната рамка на Скопие.

След съвещанието един от първите мнения беше на Десислава Атанасова от ГЕРБ.

" На процедура беше препотвърдена Рамковата позиция, решението на 44-тото Народно събрание и решението на Министерски съвет. За всеки общественик няма по-голяма оценка от това да се препотврди неговата позиция, в този смисъл се веселя, че останалите сътрудници в КСНС оцениха приноса на 44-тото Народно събрание и на държавното управление на кабинета " Борисов " 3 във връзка с асоциирането на РСМ. Имаме консенсус по всички въпроси ", разяснява Атанасова.

" Преговорите ще продължат, когато има изпълнени условия, които са сложени ", добави тя.

На съвещанието на КСНС участваха министър-председателят Кирил Петков, ръководителят на Народното събрание Никола Минчев и зам. външният министър Ирена Димитрова, военният министър Стефан Янев, както и посланикът ни в РСМ Ангел Ангелов.

Участваха още Десислава Атанасова от ГЕРБ, Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия, Мустафа Карадайъ - Движение за права и свободи, от " ИТН " Тошко Йорданов, от " Демократична България " - Христо Иванов, от " Възраждане " - Костадин Костадинов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР