Приключи срещата на четири очи между руския президент Владимир Путин

...
Приключи срещата на четири очи между руския президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Приключи историческата срещу между Путин и Ким Чен Ун

Приключи срещата на четири очи сред съветския президент Владимир Путин и севернокорейския водач Ким Чен Ун, предадоха международните организации.

След края й двамата водачи я дефинираха като ползотворна, градивна и обстоятелствена, а след това се отдръпнаха дружно с представители на двете страни за диалози в по-широк формат.

Путин сподели, че на срещата на четири очи е обменил с Ким отзиви за това какво би трябвало да бъде направено за възстановяване на обстановката на Корейския полуостров. Ким сподели, че с Путин са обсъждали способи за спокойно споразумяване на рецесията там.

Севернокорейският водач изрази вяра, че градивният и потребен разговор с Путин ще продължи. Путин сподели, че с Ким са обсъждали и историята на двустранните връзки и вероятностите за развиване на двустранните връзки.

Преди началото на срещата Путин и Ким си стиснаха ръцете. "Благодаря, че дойдохте ", сподели Путин на Ким, съобщи Франс прес.

Руският президент изрази убеденост, че визитата на севернокорейския водач в Русия ще помогне за намиране на решение на обстановката на Корейския полуостров, съобщи ТАСС. Руският водач сподели още, че Русия приветства напъните за нормализация на връзките сред Северна Корея от една страна и Южна Корея и Съединени американски щати въпреки това. "Приветстваме абсолютно вашите старания за развиването на междукорейския разговор и за нормализирането на севернокорейско-американските връзки ", сподели Путин.

Путин добави, че Русия желае да поддържа позитивните трендове на Корейския полуостров, добавя Франс прес.

"Уверен съм, че вашата аудиенция през днешния ден в Русия ще ни помогне да разберем по-добре посредством какви средства можем да разгадаем обстановката на Корейския полуостров и какво може да направи Русия, с цел да поддържа позитивните трендове, които се следят в този момент ", сподели Путин при започване на срещата с Ким.

Относно връзките сред Москва и Пхенян, съветският президент сподели, че двете страни имат още доста за извършване, с цел да развият икономическите си връзки, добавя организацията.

Севернокорейският водач пък изрази също вяра, че срещата с Путин ще помогне за споразумяване на обстановката на Корейския полуостров, съобщи ТАСС.

Ким сподели, че желае да задълбочи историческите връзки сред Северна Корея и Русия, съобщи Франс прес.

"Мисля, че тази среща ще бъде доста потребна за развиването на историческите връзки сред двете страни, които имат дългогодишно другарство. Мисля, че тази среща ще бъде доста потребна нашите исторически връзки да прераснат в едни по-стабилни и солидни връзки ", сподели Ким.

Той също по този начин поздрави Путин, че е избран отново за още един президентски мандат на изборите предходната година, съобщи Асошиейтед прес.

Предвижда се сред двамата водачи да има диалог на четири очи в наличието единствено на преводачи. Предполага се, че протоколната част от срещата ще бъде открита за медиите, отбелязва ТАСС.

Срещата на върха отразява напъните на Русия да се нарежда като значителен "играч " в севернокорейската нуклеарна рецесия, отбелязва АП.

Ким и Путин се срещат два месеца след втората среща на върха на Доналд Тръмп с Ким, която завърши без съглашение.

Разговорите се организираха в кампуса на Далекоизточния федерален университет, намиращ се на остров Руски в рамките на община Владивосток.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР